Відбулася нарада представників команд

25 лютого, в залі засідань Смілянського міськвиконкому під головуванням першого заступника голови, виконавчого директора ФФЧО Володимира Фощія, проведено нараду з офіційними представниками аматорських команд цьогорічних обласних змагань. 

Головним питанням учасників зібрання, був розгляд та затвердження проектів запропонованих комітетом з проведення змагань ФФЧО щодо проведення чемпіонату (вища), першості (перша ліга) та Кубку Черкащини. 

Враховуючи, що ряд команд-учасниць минулорічного чемпіонату та першості, і зокрема вищолігові – «Златокрай-2017», «Наша Ряба», першолігові – «Колос», «Отаман-Д» та «Шевченків край» із Звенигородщини до цього часу не визначилися і не надали офіційні підтвердження на участь через  фінансові труднощі, було ухвалено ряд рішень. 

  В залежності від подальшого визначення (до 10 березня) вищезазначених команд, вища ліга буде сформована з 8 або 9 команд і розпочнеться 2 травня.  

Проектом за участю 8 команд передбачено, що на першому етапі  команди проведуть матчі у два кола за принципом «кожний з кожним» на своєму полі та на полі суперника. За підсумками першого етапу формуються дві групи по чотири команди: 1 група – команди, що зайняли 1 – 4 місця на першому етапі визначають чемпіона та проводять між собою матчі у два кола на своєму полі та на полі суперника. Спортивні показники, здобуті на першому етапі зберігаються. 2 група – команди, що зайняли 5 – 8 місця на першому етапі проводять між собою матчі у два кола на своєму полі та на полі суперника. Спортивні показники, здобуті на першому етапі зберігаються. 

Проектом за участю 9 команд передбачено, що на першому етапі команди проведуть матчі у два кола за принципом «кожний з кожним» на своєму полі та на полі суперника. За підсумками першого етапу формуються дві групи по чотири команди: 1 група – команди, що зайняли 1 – 4 місця на першому етапі визначають чемпіона, проводять між собою матчі у два кола на своєму полі та на полі суперника. Спортивні показники, здобуті на першому етапі зберігаються.  2 група – команди, що зайняли 5 – 8 місця на першому етапі проводять між собою матчі за 5 місце у два кола за на своєму полі та на полі суперника. Спортивні показники, здобуті на першому етапі, зберігаються. 

Команда, яка зайняла 9 місце на першому етапі, припиняє участь в чемпіонаті.   

Перша ліга за участю 8 – 10 команд, яка визначатиме переможця, проведе матчі у два кола за принципом «кожний з кожним» на своєму полі та на полі суперника. Змагання розпочнуться 10 травня.

Кубок Черкащини розпочнеться 5 квітня. 

Відкриттям цьогорічного спортивного сезону стане матч Суперкубку Черкаської області, який відбудеться 4 квітня за участю команд «Альтаїр» Драбів – СК «Базис» Кочубіївка. 

Другим питанням порядку денного наради став розгляд окремих положень регламентних вимог цьогорічних змагань та дотримання їх виконання командами.

Попередні чемпіони

СК "Карбон" 2024

СК "Профіспорт" 2023

ФК "УТК" 2022