АНДРІЙ ПОЛТАВЕЦЬ: «Футбольний актив області об’єднаний метою наближення перемоги над окупантом»

Президент ЧОАФ Андрій Полтавець в інтерв’ю пресслужбі розповів про роботу Асоціації в умовах війни росії проти України і принагідно привітав зі Всеукраїнським Днем Футболу.  

– Андрію В’ячеславовичу, на якій роботі останні два місяці зосереджена ЧОАФ?

– Напревеликий жаль, усі ті плани, які ми вибудували до початку вторгнення рашистів в нашу Україну, зараз поставлені на паузу через об’єктивні причини. Через введення військового стану та заборону проведення всіх змагань під егідою Асоціації, ми реально нічого не можемо зробити в футбольному плані. Все що ми можемо сьогодні робити – це максимально-можливо допомагати нашим Збройним Силам та всім людям і їх сім’ям (в першу чергу пов’язаним з футбольною діяльністю), хто постраждав внаслідок агресії росії.    

– Приклади добрих справ і підтримки з боку ЧОАФ достатньо накопичилось за цей період?

– Асоціація не є бізнес-структурою, тому наші фінансові можливості є дуже обмеженими. Усі вільні кошти, що були на рахунку ЧОАФ, ми в перші ж дні війни перерахували на допомогу нашим ЗСУ. Тут потрібно розуміти, що допомагає кожен, хто має таку можливість і в тій формі, якій може. І дуже приємно, що футбольний актив області – професійні та аматорські футбольні клуби, меценати футболу, футбольний актив у районах, футболісти та тренери – всі як один об’єднані однією метою – наближенням нашої перемоги над окупантом. 

Зараз не той час, щоб хизуватись, хто і скільки допомагає. Я на 100% володію інформацією що допомога, яку надають меценати футболу області – як бізнес-компанії чи як приватні особи дуже суттєва, але мало хто її афішує. І впевнений, що так буде до нашої повної перемоги.

– Чи збереглась комунікація між Асоціацією та клубами після початку війни? Якщо так, які теми найбільш обговорювані?

– Асоціація на постійному звязку як з керівництвом УАФ, так і клубами області. Звісно всіх цікавить питання можливості проведення футбольних змагань, всі скучили за футболом і всі хочуть, щоб футбольне життя в області якнайшвидше відновилось. Але всі чітко розуміють, що в умовах військового стану це є неможливим. 

Днями УАФ, УПЛ та ПФЛ були прийняті рішення про припинення та дострокове завершення чемпіонатів серед професійних клубів. На жаль, проводити і аматорські чи дитячо-юнацькі змагання під егідою ЧОАФ наразі є неможливим. З іншого ж боку, є обмежені можливості для проведення товариських матчів чи будь-яких турнірів за ініціативою самих команд та за наявності відповідних дозволів районних військових адміністрацій. Але це не має нести масовий характер – всі ми розуміємо, що в Україні безпечних місць зараз немає, і головне сьогодні –це безпека кожного з українців.

Користуючись нагодою, хочу привітати футбольний актив області зі Всеукраїнським Днем Футболу. Побажати нашим сім’ям миру, а нашій Україні – Перемоги. Абсолютно впевнений, що не за горами той час, коли на футбольних полях області під жовто-блакитними прапорами,  ми знову побачимо наші улюблені команди та почуємо радісні емоції наших дітей та вболівальників. Слава Україні! З Вірою в ЗСУ та Український футбол!   

Попередні чемпіони

СК "Профіспорт" 2023

ФК "УТК" 2022

ФК "УТК" 2021