Манюшкін: «З юними футболістами складніше ніж із дорослими»

Тренер смілянського Патріота спеціально для ЧОАФ розповів про завдання команди в першій лізі області та прокоментував матч проти Шевченкового Краю (1:1) в 4 турі чемпіонату. 

– Декілька слів про гру з Шевченків краєм , що вийшло? Чого не вистачило?

– Хочеться подякувати ЗСУ за можливість того, що ми граємо в цю гру. Учора дуже несподівано для нашої команди, на гру приїхав наш хлопець, який перебував під Лисичанськом. Стосовно гри, перший тайм хотілось би забути, я думаю, хто дивився гру – зрозуміють мої слова. І знову ж таки, Патріот підвела реалізація.

– Які завдання ставить Патріот на цей сезон?

– Зараз у нас до 65% оновленого складу, переважно хлопці зі смілянщини. Складно ставити певні завдання, адже скільки граю і знаю – все залежить від фінансування, зараз в Патріоті грають, ті які люблять цю гру, і вимагати від них більше щось без належної оплати праці складно. У певний момент хочеться подякувати директору «Сміламаш» Олександру Мильку та президенту клубу Олександру Педяшу за те, що хлопці грають щонайменше в новій формі.

– Чи відчутні зміни з приходом нового керівництва ЧОАФ?

– В першу чергу медійність, не тільки Вищої ліги. Це важливо, я розумію чудово, що Перша ліга не така цікава, адже не такий тут “клас” команд і немає змоги запрошувати гравців під певні вимоги. Але ми футбол любимо таким, яким він є. Подобається план розвитку, якщо чесно. 

– Вам як одному з наймолодших тренерів чемпіонату важко керувати командою, коли деякі гравці старші за віком ?

– Чесно? Складно більш з юними. В кожного є свої амбіції, але дуже важливо, що хлопці розуміють, що від них вимагаю. На жаль, ще ні на одну гру не зібрався оптимальний склад. Так, розумію хлопців і вимагати від них права немаю, але як не як, ми тут. В меншості з 30-й хвилини дали бій УТК-2. В Тальне поїхали без 2-х опорників. Не хочу плакатись на фінансування, але, наприклад, той же Онученко Сергій, якого з радістю б забрала команда з Вищої ліги лишається тут. 8 років клубу і дуже видно, що тут всі за ідею – хто рік, а хто і більше.

Попередні чемпіони

СК "Профіспорт" 2023

ФК "УТК" 2022

ФК "УТК" 2021