Ластівка: “Наше завдання бути вище за Златокрай”

Тренер золотоніського Профіспорта спеціально для ЧОАФ розповів про завдання команди в Вищій лізі області та прокоментував матч проти Златокрай-2017 (1:1) в 4 турі чемпіонату. 

– Декілька слів про гру зі Златокраєм.

– Де були наші сильні сторони, ми їх не реалізували в зв’язку з погодними умовами. В цілому грою я задоволений ніяких претензій до суддів не маємо.
Сподобалось, як грала команда суперника. В Златокраї грають досвідчені гравці, команда зіграна, грали добре, за рахунок цього мали перевагу на полі.

Наша команда старається, бореться, три гри ми програли, а в цьому матчі здобули бажане, довгоочікуване «очечко».
Нашій команді всього декілька місяців.

– Які плани на сезон?

– Завдання максимально поборотися за призи, але так, як у нас Золотоніське дербі, то обов‘язково бути в таблиці вище «Златокрай-2017».

– Розкажіть як заснувалася ваша команда?

– Профіспорт засновано в 2008 році.
Засновників команди було троє, це президент клубу – Савенко Сергій, Мазур Юрій та Олександр Троян.
Ми постійно приймали участь у великому футболі, на чемпіонатах району були чемпіонами, отримували кубки та медалі.

Мабуть за 14 років існування клубу тільки 4 роки наша команда не займала призові місця.

– Як винкла ідея заявитись на чімпіонат області?

– Це була моя ініціатива як тренера.
Я вирішив створити сильну команду. На чемпіонатах району ми вигравали всі нагороди, ми шли до цього 3-4 роки, підбирали гравців і коли я відчув, що ми вже готові, що є всі необхідні можливості та фінанси, заявилися на область. Задача була, щоб гравці команди були з Золотоноші та Золотоніського району, на сьогоднішній день в команді з 25-ти чоловік тільки двоє гравців не місцеві, це Руслан Качур та Олександр Куць.

– Як вдалося зібрати таких досвідчиних гравців у команду?

– Так, як я сам займаюсь футболом з 13 років, з усіма провідними футболістами області спілкувався особисто. Коли тільки розформувалися команди МСК «Дніпро» та ФК «Спартак» Золотоноша , я попередньо переговорив з футболістами з приводу чемпіоната області, ще до того як чемпіонат офіційно анонсували. І як була нагода подавати заявку, ми додали гравців в команду.

– Що очікуєте від наступної гри з командою «УТК», чи дасте бій цій команді?

– Бій ми дамо це 100%, тому що ми хочемо максимально поборотися за медалі. На жаль, перед початком чемпіонату ми не зіграли товариські матчі, тому як по суботам був чемпіонат району, і ось тільки зараз коли в нас була офіційна третя гра в чемпіонаті, ми зібралися разом, побачили основу, розподілили свої сили, освоїли новий колектив. Чесно скажу десь мені трохи тяжко, команда можна сказати почала все з чистого листа, на данний момент я скажу так, я задоволений грою, але не задоволений результатами. Надалі ми будемо рухатись вперед і все буде добре.

Попередні чемпіони

СК "Профіспорт" 2023

ФК "УТК" 2022

ФК "УТК" 2021