У Каневі відбувся благодійний футбольний «Турнір поколінь», присвячений Тижню масового футболу УЄФА

Коли дуже хочеться зробити добру справу – не важливо, що погода зіпсувалася, а надворі дощить. Це довели учасники благодійного футбольного «Турніру поколінь», який відбувся на міському стадіоні цієї суботи, 24 вересня. Захід організовано у рамках проведення в Європі тижня масового футболу УЄФА та з метою збору благодійних коштів для потреб військовослужбовців з Канівської міської територіальної громади.
Такий турнір ми проводимо не вперше. Але цьогоріч він особливий, бо зараз наша країна перебуває у стані війни, тому ми своїм прикладом маємо показати підтримку нашим воїнам, які боронять Україну. Ми не стоїмо осторонь та допомагаємо нашим Збройним Силам і своїм прикладом теж показуємо, що боремося і допомагаємо, ˗ наголосив на початку заходу виконувач обов’язків начальника відділу у справх сімї, молоді та спорту Олександр Семенченко.
Слово також взяв вчитель фізичної культури ЗОШ №4, а в минулому футбольний тренер Олег Підгірний. Він запропонував присутнім на заході хвилиною мовчання вшанувати пам’ять загиблого канівського футболіста Сергія Кобченка та усіх, хто поліг під час війни. Також Олег Підгірний наголосив на важливості футбольних заходів та розвитку спорту у Канівській громаді.
Потому розпочалися справжні драйвові змагання з футболу серед збірних чотирьох команд різних вікових категорій. Загалом у змаганнях приймали участь, які були сформовані в основному з вихованців дитячо-юнацької спортивної школи, а саме: вихованці 1970-1979 р.н. та доросліших, 1980-1989 р.н., 1990-1999 р.н. та вихованці 2000-2009 р.н. Заслужену перемогу здобули вихованці 1980-1989 р.н. Додамо, змагання обслуговував ветеран Канівського футболу та суддя І категорії асоціації футболу Черкаської області Іван Баранов.
Під час проведення заходу вдалося зібрати 5080 гривень для закупівлі термобілизни військовослужбовцям з Канівської міської територіальної громади. Зауважимо, з міркувань безпеки захід відбувся без глядачів. Всі учасники спортивних змагань були нагороджені подарунковими наборами від ТОВ «Ергопак» та продукцією від «Миронівської птахофабрики». Організатори змагань висловлюють вдячність спонсорам та учасникам «Турніру поколінь». На завершення змагань учасники та гості мали змогу посмакувати смачною кашею від ветерана Канівського футболу Василя Танани.

Попередні чемпіони

СК "Профіспорт" 2023

ФК "УТК" 2022

ФК "УТК" 2021