Олександр Дяченко: «Ми довели всім, що можемо боротися з кожною командою»

Головний тренер “Слободи” Олександр Дяченко, підсумував перше коло чемпіонату області для своєї команди та розповів чому команда вирішила заявитись до Вищої ліги.

– Останні 5 сезонів команда була постійним учасником Першої ліги, чому вирішили цього року заявитись на Вищу лігу?

– На це є декілька причин. По-перше, нас запросили, тому що не вистачало шостої команди, по-друге це фінансовий момент, який заключається в тому, що у вищій лізі не такі далекі виїздні матчі, лише до Золотоноші та Умані. Також було велике бажання зберегти команду, бо перспективи були не радужні і не було фінансів, але нам пішла на зустріч ЧОАФ і допомогла вирішити наші проблеми, за що ми дуже вдячні.

– Декілька слів про команду та як у вас вийшло вмовити Віталія Підвисіцького перейти до Слободи?

– Віталій Підвисіцький справжній бомбардир, це однозначно. Так вийшло, що в останній момент розпалася команда «Олімп» Кам’янка, за яку виступали два гравці, які є жителями нашої Червоної Слободи. Вони грали разом з Сергієм Гарнагою і Віталієм Підвисіцьким і таким чином Олександр Шкондін запросив Віталія та Сергія, а вони не відмовили та значно підсилили нас.

– Як оціните виступ своєї команди після 1-го кола?

– Наразі ми ділимо 3-4 місце і це хороший результат як для новачка вищої ліги. Ми показали достойну гру, і можливо деякі команди на нас правильно не налаштувалися, бо думали що команда з першої ліги є прохідною, але вважаю, що ми довели всім, що можемо боротися з кожною командою, навіть не дивлячись на фінальний рахунок матчу.

– Який настрій у команди перед грою з Профіспортом, та чи вдалося вам підсилитися в трансферне вікно?

– На жаль, підсилення не було і у нас залишився той самий склад. Хочу ще раз наголосити, що в нас фінансові труднощі, і не всі футболісти готові грати на ентузіазмі. Хотілося б, щоб у нас був спонсор і тоді, я впевнений, команді було б набагато легше і ми б змогли показати ще кращий результат.

Хотів би ще подякувати, нашим збройним силам України, що в такий важкий час ми можемо отримувати задоволення від футболу, ми робимо те що любимо, велика подяка і шана їм за це. Також хочу подякувати голові Червоно-Слобідської сільської ради. Мене дуже радує, що у нас є небайдужі люди, які чим можуть тим допомагають.

фото з сайту tablo.ck.ua

Попередні чемпіони

СК "Профіспорт" 2023

ФК "УТК" 2022

ФК "УТК" 2021