Вадим Тенжицький: “Обрав Златокрай тому що мені подобається підхід Безгуби”

Кращий бомбардир минулого сезону Чемпіонату області серед команд першої ліги, а нині гравець ФК “Златокрай-2017” Вадим Тенжицький, розповів чому перейшов з професійного футболу до аматорського, та чому обрав Златокрай.

-Розкажи як потрапив до Енергії з Нової Каховки та чому вирішив повернутися до Черкас?

– Певні обставини завадили продовжувати грати в черкаських командах, і тому було необхідно шукати інший клуб для продовження кар’єри. Це було непросто, але завдяки допомозі Кирилюка О.І. я зміг поїхати на перегляд до новокаховської Енергії. Після першої товариської гри головний тренер Федорчук О.В. запропонував залишитись в клубі і сказав, що буде розраховувати на мене. Тому я не вагався і прийняв цю пропозицію.
На моє рішення повернутися додому вплинули декілька факторів, але основний – це моя вагітна дружина. Я повинен був бути поряд з нею.

-Після повернення ти грав за Зорю-Академію з Білозір’я, з якою взяли срібло першості а ти став кращим бомбардиром забивши 18 м’ячів. Як тобі та команді вдалося досягти такого успіху та чи залишився ти задоволений вашим виступом?

– Щоб не сидіти без футболу після повернення, я вирішив прийняти пропозицію Поліщука Р.В. і виступати в першій лізі чемпіонату області. Звичайно, цей рівень відрізняється від другої ліги чемпіонату України, тому у мене не було ніяких проблем, адже я пройшов підготовку з Енергією. В принципі, завдання ми виконали, проте могли виступити краще та поборотися за чемпіонство, але, на жаль, ряд прикрих помилок не дав цього зробити і тому ми фінішували лише другими.

-Чим займався коли почалася війна та як з‘явився варіант із ФК Златокрай?

Коли повертався з Нової Каховки до Черкас відразу розумів чим буду займатися. Почав працювати з дітками в СДЮСШОР, тому коли почалася війна дуже хотів повернутися до своєї улюбленої роботи і приносити діткам позитив.
Взагалі планував грати за Росаву Степанці, але так як команда знялася з обласних змагань необхідно було шукати інші варіанти. В цей час якраз розпочався кубок ЗСУ і мене запросили до Златокраю. Було ще декілька варіантів, але я обрав саме цей, тому що мені подобається підхід Безгуби М.І. до футболу, адже він вкладає в команду свій максимум. На цьому фоні інші запрошення я вже й не розглядав.

-Які цілі ставиш перед собою в цьому чемпіонаті ?

– Головна ціль на чемпіонат – це звісно боротьба за чемпіонство, адже у нас зібраний гарний колектив, якому до снаги вирішувати такі задачі. Розумію, що потрібно допомагати команді в кожньому матчі та грати тільки на перемогу. Сподіваюся, що удача буде на нашому боці.

– Чи помітив ти якісь зміни в роботі ЧОАФ після зміни їх керівництва?

– Відразу видно новий підхід до справи.Нове керівництво хоче розвивати футбол в області.В наших реаліях це дуже складно робити, але їм це вдається.Маю сподівання, що в майбутньому черкаський футбол буде тільки розвиватися.Також маю надію, що більше уваги буде приділятися дитячому футболу в місті та в області.Діти наше майбутнє, тому розвиток дитячого футболу на мою думку має бути пріоритетним для для нового керівництва ЧОАФ.

-Що б ти побажав молодим футболістам які тільки починають свій шлях?

– Як би тяжко не було, завжди рухайтеся до своєї дитячої мрії крок за кроком! У вашому футбольному житті буде багато поразок та всіляких перешкод, але тільки так можна втілити свою мрію в реальність.Навіть коли ніхто не буде вірити у вас і говорити, що це все даремно, продовжуйте вірити в себе та плідно працювати і мрія маленького хлопчика обов’язково збудеться. І саме головне – пам’ятайте, що завжди необхідно залишатися людиною.

Попередні чемпіони

СК "Профіспорт" 2023

ФК "УТК" 2022

ФК "УТК" 2021