Федір Каплюченко: “Головна ціль – щоб в Тальному була футбольна команда”

Головний тренер ФК «Тальне» Федір Каплюченко спеціально для ЧОАФ розповів про підготовку до матчу з ФК “УТК-2” та цілі команди на майбутнє.

-Що змінилося після Кубку героїв ЗСУ, та як вдалося створити такий боєвий колектив?

– Дуже добре, що був проведений Кубок Героїв ЗСУ, і ми дуже раді що змогли прийняти в ньому участь. У нас була можливість провірити свої сили проти сильних команд, які грають у Вищій лізі Чемпіонату області. Насправді склад змінився на 50 %. В Кубку ЗСУ ми запросили 5 гравців з Новоархангельська, а в Першості ми підсилилися хлопцями з Черкас. Вони молоді, але дуже талановиті та амбітні футболісти. Вони чудово доповнили наших місцевих, не менш талановитих та амбітних футболістів, і відразу влилися в колектив та підняли рівень гри. Зараз в команді чудова атмосфера та здорова конкуренція. Це напевне і є поясненням хороших результатів і стабільної гри!

-Які цілі ставили перед початком турніру, та чи очікували на такі результати вашої команди ?

-Головна ціль – щоб в Тальному була футбольна команда, яка представлятиме наше місто та район в обласних змаганнях. Дуже важливо для дітей, які займаються в нашій структурі ФК “ТАЛЬНЕ-ДЮСШ”, щоб була доросла команда. Вони бачать преспективу і прагнуть також попасти в основну команду. Дуже багато гравці з основної команду пройшли нашу дитячу школу, для нас це дуже важливо.
Цілі на сезон завжди ставимо максимальні, нажаль не завжди виходить їх втілювати в реальність. Ми завжди віримо в нашу команду і очікуємо змістовної гри та стабільних результатів. Дуже раді та щасливі, що маємо шанс боротися за найвищі місця. Все має розсудити футбольне поле, нехай перемагає сильніший в чесній боротьбі.

-Цими вихідними у вашої команди фактично гра за чемпіонство з ФК “УТК-2”, в попередній зустрічі між цими командами вам вдалося перемогти на останніх хвилинах, як готуєтесь та налаштовуєтесь?

-Так, в 1-му колі нам вдалося перемогти УТК-2 на виїзді, але там була рівна гра – 1 тайм за нами, а 2-й за УТК, просто нам більше пощастило. Для нас кожна гра важлива і ми поважаємо всіх своїх суперників. Так, ця гра виокремлюється зі сторони турнірної таблиці, але це звичайна гра де розігрується 3 очки і на початку гри рахунок 0:0, все має вирішитися на футбольному полі. Ми готуємося в звичному режимі, провели 2 тренування. Хочу подякувати керівництву нашої команди, що в екстреному режимі зробили імпровізоване освітлення на стадіоні і ми мали можливість тренуватися в вечірний час.

-За регламентом призери першості мають право в наступному році виступати у Вищій лізі, чи плануєте ви ?

-Так, ми хочемо грати на найвищому рівні, але є багато моментів в яких ми, як футбольний клуб, маємо ще розвиватися. Вимоги Вищої ліги трохи більші ніж в Першій лізі, тому ми хочемо покращувати не лише свою гру,  а і розвиватися як футбольний клуб. Зараз для всіх складний період, але дуже хочеться покращувати матеріально-технічну та інфраструктурну базу. На даний момент, дуже радий, що вдається підтримувати все на цьому рівні, але при нагоді ми обов’язково плануємо зробити кроки вперед у всіх аспектах. Хочу подякувати всім, хто допомагає нам, та підтримує наш клуб!

Попередні чемпіони

СК "Профіспорт" 2023

ФК "УТК" 2022

ФК "УТК" 2021