Вячеслав Деєв: “Це перший чемпіонат області у їхньому житті, і у випадку перемоги спогади про це залишаться на все життя”

Головний тренер «Атлетик» Черкаси Вячеслав Деєв спеціально для ЧОАФ поділився враженнями від турніру “ДІТИ – НАШЕ МАЙБУТНЄ” та розповів як його команді вдалося перемогти.

– Які Ваші враження від турніру «Діти – Наше Майбутнє!»?

– Турнір був найвищого рівня! За останній час це найкраща ініціатива області. Я розумію, як важко було під час війни організувати такий турнір, більш того – всі ігри було проведено з мінімальними відхиленнями по часу. Хотів би подякувати ЧОАФ та ЛНЗ за проведену роботу. Діти були у захваті!
Найбільш сподобалося те, що всі ігри були проведені на якісних полях, діти мали змогу побачити Черкащину та пограти у Черкасах, Чорнобаї, Ватутіно з систематичним ігровим процесом кожний тиждень. Таким чином, вони горіли цими матчами та налаштовувалися на кожний з них! Нагороди та подарунки також були на найвищому рівні, хоча звісно завжди хочеться більше.
З нетерпінням чекаємо наступного турніру. Я вважаю, що вони мають бути запроваджені на регулярній основі, в ідеалі – з двома дивізіонами. Єдина моя пропозиція – це друкувати протоколи матчів зі складами команд згідно заявок і не заповнювати їх кожну гру.
Загалом все було дуже класно і я дуже дякую нашим воїнам завдяки яким ми можемо брати участь у таких турнірах! Слава Україні!

– За рахунок чого Вашій команді вдалося перемогти в турнірі?

– Мої діти великі молодці, тренувалися по 3-4 рази на тиждень, не пропускаючи жодного заняття. Виконували великий об‘єм роботи, звісно, допустимий для їх віку. Я мотивував їх тим, що це перший чемпіонат області у їхньому житті і у випадку перемоги спогади про це залишаться на все життя.

– У фінальному матчі у Вас була тренерська дуель з більш досвідченим Сергієм Усаковським. Наскільки важко було протистояти йому?

– З Сергієм у нас вже досить давно конкуренція. У складі його команди також є талановиті виконавці, але у нас з ним хороші відносини і ми часто обмінюємось футболістами для виїзних турнірів. Сама гра була дуже важка: десь нам трішки пощастило, десь були трішки витривалішими, а десь мали трішки більше бажання. На мою думку, все справедливо: вони перемогли у першості міста, а ми вибороли срібні нагороди, а зараз все сталося навпаки. Я дуже радий, що у нас є така конкуренція, тому що в таких умовах діти швидше та якісніше розвиваються, і що наші команди зберігають доброзичливу атмосферу між собою.

– Що б Ви побажали маленьким майбутнім чемпіонам?

– Перш за все, треба стати гарною людиною! Любіть футбол якомога сильніше і він обов’язково відповість вам взаємністю!

Попередні чемпіони

СК "Профіспорт" 2023

ФК "УТК" 2022

ФК "УТК" 2021