Олександр Казанюк: “Шанс потрапити до УТК у молодих гравців звичайно є, саме головне – це бажання”

Головний тренер ФК «УТК» Олександр Казанюк спеціально для ЧОАФ розповів чи можливий варіант виступів команди в АФУ та підбив підсумки сезону.


– Вітаю вас з черговим золотом!

Багато вболівальників та експертів в один голос говорять про те, що команда вже переросла чемпіонат області. Чи розглядаєте Ви можливий варіант з виступом на аматорському рівні України?

– Дякую за привітання!
Нам, чесно кажучи, дуже хотілося б спробувати свої сили рівнем вище.
Але в такий важкий час ми хочемо подякувати президенту ФК ,,УТК’‘ Гордію М.В. за те, що ми мали можливість виступати в кубку ЗСУ і чемпіонаті Черкаської області. Багато команд не змогли собі це дозволити з ряду причин. Можливо, наступного сезону щось зміниться в цьому плані, побачимо.

– Зважаючи на такий важкий період в країні, як Вам вдалося досягти поставлених цілей?

– На першому етапі підготовки, який мав місце ще до початку бойових дій, ми заклали фундамент фізичної форми. Підсумком цього етапу роботи був товариський турнір в Білій Церкві, в якому нам вдалося тріумфувати. Потім страшні події відкинули футбол на декілька місяців. У цей період футболісти підтримували форму хто як міг. Коли шок трохи пройшов, то ми зібралися і вирішили проводити благодійні матчі, щоб збирати кошти для ЗСУ та отримувати ігрову практику. В цих матчах сформувалася обойма гравців, яка фактично і вирішила поставлені завдання.

– Які враження від самого чемпіонату? Можливо є якісь побажання чи зауваження?

– Ви знаєте, величезне дякую, що завдяки ЗСУ був проведений кубок і чемпіонат області. ЧОАФ організувала все на хорошому рівні, особливо сподобалися трансляції матчів. Зауважень не може бути апріорі у такий період.

– Уманський районний футбол зараз на підйомі, тож чи є шанси у молодих хлопців з району потрапити до УТК? Та чи слідкуєте ви за районним футболом?

-Я намагаюся по можливості слідкувати, а шанс потрапити до УТК у молодих гравців звичайно є, саме головне – це бажання.

– Великий футбол області йде на зимову перерву. Поділіться майбутнімі планами команди.

-Наші плани на майбутнє – це жити і грати в футбол в рідній Україні під мирним небом! Впевнений, що незабаром так все і буде! Слава Україні!

Попередні чемпіони

СК "Профіспорт" 2023

ФК "УТК" 2022

ФК "УТК" 2021