Роман Потапов: “Хотілося б спробувати свої сили на професійному рівні”

Кращий бомбардир Вищої ліги гравець ФК “УТК” Роман Потапов спеціально для ЧОАФ розповів про памятні моменти своєї кар’єри як опинився в ФК “УТК” та яка є мрія.

– Розкажіть де розпочинали робити перші кроки в футболі?

– В Чорнобаївському ДЮСШ. Мій перший тренер Бурба Сергій Андрійович. В дорослий футбол почав грати в 2014 році. Моя основна позиція лівий півзахисник, але доводилося грати і центрального нападника і, навіть, лівого захисника.

– За яку команду починали свої виступи в чемпіонаті області?

– Починав у ФК УТК. Мені порадив цей варіант Бурба С.А., який у той час товаришував з головним тренером ФК “УТК” Єжаченком О.М.

– Пам‘ятаєте свій дебют та перший гол у команді?

– Звісно, такі моменти не забуваються! Більш того, дебют і гол сталися у першому моєму матчі проти Канева у грі другого кола, за результатом якого ми здобули срібні нагороди! Для нас це тоді було як чемпіонство!

– Чи були пропозиції від інших команд?

– Від обласних команд я б навіть не розглядав пропозиції. А від професійних, на жаль, поки що не було. Сподіваюся, що колись будуть!

– Який самий пам’ятний гол і якій команді?

– Це був 2015-й рік, ми грали чемпіонський матч проти «Нашої Ряби» з Катеринополя, в якому змогли здобути наші перші золоті нагороди!

– Більшість голів, які ви забиваєте, святкуєте з асистентом або партнерами по команді. Це традиція чи просто подяка партнерам?

– Це більше вдячність, адже завдяки партнерам вдається забивати голи. Особлива подяка Вові Здирко, у нас з ним в цьому сезоні склався непоганий дует.

– Вітаю вас зі званням кращого бомбардира чемпіонату! Ви досить довго до цього йшли.

– Дякую за привітання! Мені дуже приємно стати кращим бомбардиром. Але, чесно кажучи, для мене приємніше віддавати гольові передачі, ніж забивати м’ячі. В цьому сезоні партнери по команді допомогли мені відзначитися більше всіх, тому я ще раз хочу подякувати за це!

– Хто ваш кумир у футболі?

– З дитинства захоплювався грою Крістіано Роналдо. Це не гравець, це – машина!

– Чи вдалося перейняти якісь знання та навички від вашого тренера Олександра Казанюка?

– Звичайно, ще коли Олександр був гравцем УТК, то я слідкував за ним. Це чудовий гравець, з яким приємно грати і тренуватися в одній команді. Олександр гідний приклад чудового футболіста та успішного тренера.

– Чи пам’ятаєте проти якого захисника було найважче грати?

– Важке питання, отак відразу можу згадати лише Тимофія Листопада.

– Чи є у вас футбольна мрія?

– Хотілося б спробувати свої сили на професійному рівні. Я вважаю, це мрія кожного футболіста, який грає на область.

Маючи таку нагоду я хочу подякувати нашим захисникам і захисницям, які дають нам змогу займатися улюбленою справою! Також дякую Черкаській обласній асоціації футболу, яка у такий важкий час змогла забезпечити досить високий рівень чемпіонату.
Слава Україні!

Попередні чемпіони

СК "Профіспорт" 2023

ФК "УТК" 2022

ФК "УТК" 2021