Євген Гуд: “ЧОАФ відкрита до партнерства з комерційними компаніями”

Перший заступник голови ЧОАФ Євген Гуд оцінив роботу ЧОАФ в 2022 році та поділився планами Асоціації на 2023 рік 

– Як оціните роботу ЧОАФ в 2022 році?

– 2022 рік – найскладніший рік в історії незалежної України в зв’язку з повномасштабним вторгненням росії і розв’язаною війною. 

Тому звісно це вплинуло на заплановане проведення всіх передсезонних турнірів і підготовки в цілому і проведення всієї учбово-спортивної роботи під егідою ЧОАФ. 

В кінці року був проведений розширений виконком ЧОАФ разом з футбольним активом області, на якому Голова асоціації Полтавець А.В. підбив підсумки цього непростого року, а також детально проаналізував роботу ЧОАФ в 2022-му. 

З усією інформацією можна було ознайомитись на ресурсах асоціації  (розширений виконком ЧОАФ) 

Ще раз хочу подякувати нашим Збройним Силам України, що дали можливість нам проводити благодійні, спортивні змагання та учбово-методичну роботу. А також окрема подяка Черкаській військовій адміністрації за сприяння та підтримку щодо проведення футбольних матчів та змагань. 

Щодо оцінки роботи ЧОАФ, то її повинна давати футбольна спільнота області. На розширеному виконкомі ЧОАФ в грудні, ми з футбольним активом області як раз і обговорювали всі робочі моменти футбольного сезону, вислухали пропозиції і рекомендації, також було багато позитивних відгуків і конструктивних порад. Тому маю надію, що в 2023 році всі разом – представники ЧОАФ, футбольний актив області, футболісти та всі хто причетний до футболу в регіоні, будемо продовжувати розвиток та популяризацію футболу серед усіх верств населення і на всіх рівнях в цей непростий для нашої країни час.         

– З яких турнірів стартуватимуть обласні змагання і коли планується початок? 

– Щодо планів на 2023 рік, то маю віру, що вдасться провести всі заплановані змагання та заходи, провести навчальну роботу. 

Уже зараз активно проводимо набір на курси молодих арбітрів – “Школа молодого арбітра”. Орієнтовний старт (при умові набору групи) в лютому.  Тому запрошую всіх охочих взяти участь і стати кваліфікованим арбітром з перспективою обслуговування футбольних матчів не тільки на обласному рівні!

На даний момент проводимо робочі обговорення в комітетах ЧОАФ. Попередньо проговорений план робіт на найближчий час з Деренюком Ю. (жіночий футбол), Безгубою М. (ветеранський футбол), Жало Б. (дитячо-юнацький) 

В березні плануємо традиційно проведення передсезонних турнірів для підготовки аматорських команд Черкащини. В залежності від кількісного складу будемо визначатись чи один турнір чи два турніри. Для підняття інтересу і статусу турнірів планується залучення аматорських команд з сусідніх областей. Що до локацій проведення – основним буде штучне поле в Корсуні, де створені прекрасні умови. А також розглядаємо ряд інших варіантів, враховуючи прогнози погоди – можливе проведення окремих ігор на натуральних полях для максимальної інтеграції футболістів до офіційних змагань. Ці турніри плануємо висвітлювати на ресурсах ЧОАФ, а також проводити онлайн-трансляції окремих матчів (фінальні стадії)

В квітні-травні, якщо все буде гаразд, почнуться офіційні змагання: Кубок Черкаської області, чемпіонат вищої та першої ліги. 

Про формат цих змагань говорити завчасно. Плануємо в лютому провести традиційну щорічну нараду з представниками команд, на якій і визначимо формат, терміни проведення. А також проговоримо поправки і пропозиції до регламентів змагань. 

Дивлячись на безпекову ситуацію, а також директиви УАФ, продумуємо варіанти проведення дитячо-юнацьких змагань в 2023 році. Гарні відгуки отримали від проведення обласного турніру “Діти – наше майбутнє” в 3-х вікових категоріях.

Предметно обговорюємо можливість проведення відкритого жіночого чемпіонату області. З приводу цього планується проведення в лютому зустрічі з представниками потенційних команд учасниць та зацікавлених активістів щодо розвитку жіночого (дівочого) футболу в області. 

Маємо намір продовжити в 2023 році проведення проєктів соціального напрямку:

1. “ПОРУЧ” – спільний проект для дітей від МОН та ЮНІСЕФ за підтримки УАФ передбачає роботу груп психологічної підтримки, арт-терапію, майстер-класи, розвиток здорового харчування та спортивні заняття. Координатор – Лобанов В.

2. “Інклюзивні секції футболу” – спільно з МСК “Дніпро”. Проєкт залучає дітей з інвалідністю до регулярних занять футболом.   Координатор – Богдан Кулинич.

– Що очікувати вболівальникам та футболістам в 2023 році від ЧОАФ?

– Щодо очікувань вболівальників від сезону 2023, то маю надію, що він буде не менш цікавим ніж 2022 рік. Варто згадати, яка була розв’язка в Першій лізі області з футболу, не менш інтригуючими були матчі вищої ліги і все вирішувалось в останніх турах. Те ж можна сказати про ветеранський чемпіонат. І пригадати фінальну частину дитячого турніру “Діти наше майбутнє”, коли багато поєдинків вирішувалось лише в післяматчевих пенальті. 

ЧОАФ з свого боку буде намагатись максимально висвітлювати всі події обласних змагань з футболу в своїх ресурсах, проводити більше онлайн-трансляцій. Але для цього потрібні додатково кошти. Багато витрат минулого року покривались спонсорськими коштами від групи компаній “ЛНЗ”, а також особистими коштами Голови асоціації. 

ЧОАФ відкрита до партнерства з комерційними компаніями щодо розвитку і популяризації футболу в області, особливо дитячо-юнацького. В свою чергу, обласна асоціація футболу надасть таким компаніям-партнерам маркетингову складову для просування їх бренду через найпопулярніший вид спорту в світі.

На даний момент ми уже маємо попередню усну домовленість з одним із потенційних партнерів ЧОАФ, який виявив бажання бути титульним спонсором декількох обласних змагань (турнірів) під егідою ЧОАФ.

Запрошуємо бізнес Черкащини разом розвивати і підтримувати футбол в області!

 

Попередні чемпіони

СК "Профіспорт" 2023

ФК "УТК" 2022

ФК "УТК" 2021