Сергій Янчук: “Ідея проведення DEFENDA-Ліги це не тільки оптимальний, а й найкращий варіант”

Спеціально для ЧОАФ головний тренер СК “Базис” поділився враженнями про перші матчі на Кубку Першина – LNZ , розвиток команди та підготовку до майбутнього Кубку Черкаської області “КУБОК ГЕРОЇВ ЗСУ” та “DEFENDA-Ліги”.

– Сергій Леонідович, декілька слів про гру 1-го туру СК “Базис” – “Зоря-Миронівщини” 0:1 “Кубку Першина LNZ”, що насамперед не вийшло?

– Щодо першої гри проти Зоря-Миронівщини, я вважаю що насамперед не вистачило реалізації моментів, а в деяких моментах індивідуальної майстерності футболістів у заключній фазі та втрати концентрації, що й призвело до пропущеного голу. Ми з цього трагедії не робимо, будемо працювати над помилками в подальших іграх.

-За рахунок чого вдалось премогти у матчі зі Златокраєм-2017?

– У грі зі Златокраєм, хлопці проявили концентрацію та реалізацію моментів, що не вистачало в матчі з Зорею, вона була не 100%, але в порівнянні з першою грою все було на порядок вище, дуже вдячний хлопцям, що зробили правильні висновки після гри з “Зоря-Миронівщиною”.

-Яке завдання стоїть у команди на турнірі Кубок Першина LNZ?

– Завдання в першу чергу награвання оптимального складу, перевірка нашої молоді на чемпіонат і формування гравців, які зможуть нам допомогти у “DEFENDA-Лізі” та Кубку Черкаської області “Кубок Героїв ЗСУ”.

– Наскільки зміниться склад команди у DEFENDA-Лізі в порівнянні з минулим роком?

– В порівнняні з минулим роком склад команди зміниться більш ніж на 40%, від нас пішли такі провідні гравці як Федір Каплюченко, Олександр Попсуй, Вадим Панов, Сухраб Алієв, а також молодь, яка за великим рахунком давала великі надії не тільки в першості, а й у вищій лізі це Бомко Владислав, Легедза Валерій, Корнеєв Артем ці хлопці зараз виступають в футбольних командах за кордоном. Крім того змінилась стратегія клубу, у нас працюють дитячі групи і зараз ми робимо акцент на омолодження складу та молодих вихованців нашої команди.

– Як оціните ідею проведення DEFENDA-Ліги за новим форматом?

– Я вважаю, що ідея проведення DEFENDA-Ліги за новим форматом – це не тільки оптимальний, а й найкращий варіант.
По-перше, збільшиться конкуренція між усіма командами, по-друге виграє від цього й наш обласний футбол, надавши можливість футбольним командам першої ліги проявити себе та побачити свій рівень з більш грізними суперниками.
Загалом на наступний рік, кількість учасників вищої ліги може збільшитися, команди які раніше вагалися, в цьому році побачать, що є колективи вищої ліги не слабші за тих з кими вони грали по першій лізі, і я думаю що на наступний рік ми побачимо декілька колективів, які готові будуть грати на вищу лігу і ми зможемо повернутися до розподілення команд на вищу та першу лігу але вже з більшою кількістью команд.

Попередні чемпіони

СК "Профіспорт" 2023

ФК "УТК" 2022

ФК "УТК" 2021