Олександр Болюк: “Завдання цього року вийти в фінальну частину DEFENDA-Ліги”

Спеціально для ЧОАФ головний тренер “Карбон” Олександр Болюк розповів чому команда вирішила спробувати свої сили у великому футболі, а також поділився враженнями від матчу проти Урожаю на турнірі “АгроРось – Весняний Кубок”, та цілі команди в майбутньому чемпіонаті області “DEFENDA-Ліга”.

-Як виникла ідея спробувати свої сили у великому футболі?

-Ідея спробувати свої сили у великому футболі з’явилася завдяки ініціативам президента команди Нарека Казаряна. Його мотивацією стало те, що протягом 10 років в Чемпіонаті Черкаської області не було постійної команди, яка могла б гідно представляти місто Черкаси на стадіонах області.

– Чи плануєте приймати участь у обласних змаганнях цього року? Якщо так, які будуть завдання у команди?

-Так, наша команда має намір приймати участь у обєднаному чемпіонаті області, та маємо завдання цього року вийти у фінальну частину DEFENDA-Ліги. У нас є кістяк колективу, який постійно приймає участь у турнірах з футзалу та футболу формату 8*8. Зараз ми беремо участь у підготовчому турнірі “АгроРось – Весняний Кубок” і переглядаємо нових потенційних гравців, які повинні підсилити команду.

-Розкажіть декілька слів про команду, що означає назва Карбон та яка філософія клубу?

-Команда “Карбон” була заснована в 2016 році в Черкасах. Назва команди означає хімічний елемент карбон, власники команди, депутат Черкаської міської ради Нарек Казарян та засновник ТОВ «КАРБОН ПЛЮС» Володимир Кулик, вибрали цю назву для клубу.
Філософія гри клубу – стара добра англійська прем’єр-ліга кінця 90-х початку 2000-х років, де на першому місці є самовіддача, наполегливість, фізична сила, боротьба до останньої секунди матчу.

-В першій грі турніру в складі вашої команди були помітні досвідчені гравці як  Олександр Шкондін, Олександр Колос, Кирило Молоков, чи будуть ще гравці такого плану?

-Так, ми сподіваємось поповнити наш склад ще досвідченими гравцями. Зараз ми ведемо переговори з іншими гравцями, яких добре знають за виступами в Чемпіонаті Черкаської області. Також розглядали варіанти запрошення колишніх професіоналів, які мали досвід виступу в УПЛ та Лізі Чемпіонів -це більш соціальний крок, для популяризації спорту, можливо хтось з глядачів зміг би здійснити свою мрію сфотографуватись чи взяти афтограф у свого кумира. Однак з міркувань безпеки глядачам заборонено перебувати на трибунах, тому скоріш за все це відбудеться після нашої перемоги у війні!

-Як оціните гру команди проти Урожаю?

-Звичайно, ми задоволені грою нашої команди в першому матчі на великому полі проти Урожаю і раді перемозі. Проте зараз ми знаходимося на стадії формування основного складу, тому наступна гра буде для нас ще одним випробуванням. Ми плануємо переглянути 5 нових гравців, після чого вирішимо питання про склад команди та найближчий резерв.

Попередні чемпіони

СК "Профіспорт" 2023

ФК "УТК" 2022

ФК "УТК" 2021