Микола Безгуба: “Єдине, що не вигравав у своєму житті в обласному футболі – це Кубок Черкаської області”

Спеціально для ЧОАФ президент ФК “Златокрай-2017” Микола Безгуба поділився враженнями від турніру “Кубок Першина – LNZ”, а також розповів які завдання стоятимуть перед командою на турнірах “DEFENDA-Ліга” та Кубку Черкаської області “Кубок Героїв ЗСУ”.

– Чи задоволені ви грою команди на турнірі “Кубок Першина-LNZ”?
– Незважаючи на відсутність половини основного складу протягом турніру, наша команда продемонструвала великий потенціал. На турнірі грали як більш досвідчені гравці, так і молодь, які дали результат. Ми ще далекі від ідеальної форми, але до початку чемпіонату ще 2 тижні, є час підготуватися, найближчим часом перейдемо на трав’яне покриття, і будемо прибавляти. Я впевнений, що цього року ми будемо хорошим колективом.

– Які плани цього року стоятимуть у команди в Чемпіонаті області DEFENDA-Ліга?
– Головне завдання – радувати наших вболівальників. На даний момент ми ще не готові ставити перед собою завдання боротьби за чемпіонство. Хоча наш статус зобов’язує нас боротися за найвищі нагороди, але ми повинні бути реалістами та розуміти, що наша команда ще не в тому стані, щоб здобувати перше або друге місце.  Пріоритетні цілі клубу? Поки що ми не можемо говорити про боротьбу за чемпіонство, дивлячись на формат, я вважаю що з нашої групи буде важко перемогти, і в чемпіонаті вцілому, на мою думку трохи не рівні склади учасників груп, на сьогоднішній день до плей-оф можна дійти вигравши групу, але мати вже очковий дефіцит. Життя покаже, але щоб виграти нашу групу, потрібно зіграти ідеально.

-На турнірі “Кубок Першина – LNZ” у вашій команді було помічено багато молодих гравців, чи визначились зі складом команди на Чемпіонат та Кубок області?
– на 95%  зі складом ми визначились, гратимуть майже всі минулорічні гравці, і ще добавились ті гравці, які минулого року займалися футзалом, вони повертаються в команду. Буде ще декілька новачків, які поповнять наш склад, а також молодь яка вже готова боротися, щоб грати в основному складі. А так 25 гравців у нас є. Є і в трати, це – Владислав Дорош (який передчасно пішов з життя) і Антон Вакуленко.

-Цими вихідними ви зіграєте в 1/8 Кубку Черкаської області “Кубок Героїв ЗСУ” проти ФК “Халк” Городище, що знаєте про команду та які завдання в цьому турнірі?
-Розумію, що команда складатиметься з місцевих хлопців. Роман Подгорський колись за нас грав, він непоганий гравець та організатор, будемо готуватись. По статусу маємо проходити, але це кубок, де все можливо. Єдине, що не вигравав у своєму житті в обласному футболі – це Кубок Черкаської області, ми три рази грали у фіналі, але ще його не вигравали, тому хочеться звичайно перемогти.

Попередні чемпіони

СК "Профіспорт" 2023

ФК "УТК" 2022

ФК "УТК" 2021