Віталій Гончаренко: Яким би не був результат виступу в цьому сезоні, він для нас буде однозначно позитивним

Спеціально для ЧОАФ головний тренер ЖФК “Жайвір” Шпола Віталій Гончаренко розповів  завдяки кому команда вирішила взяти участь в Чемпіонаті Україні серед жіночих команд, як триває підготовка до чемпіонату та які завдання ставить перед командою в цьому сезоні.

– Днями стало відомо, що команда “Жайвір” Шпола буде брати участь у Чемпіонаті України серед жіночих команд Першої ліги 2023/2024 р.
Як виникла ідея заявитись та хто фінансово підтримує команду?
– Завдяки футбольному клубу “ЛНЗ” та його власникам, які підтримують розвиток не лише чоловічого футболу, а й жіночого, було прийняте рішення спробувати свої сили в чемпіонаті України серед жіночих команд І ліги.
Клуб Жайвір заснований у 2005 році, але раніше команди різних вікових груп приймали участь у змаганнях з футзалу.
Наразі підготовка проходить на базі стадіону ДЮСШ Шполянської ОТГ та “ЛНЗ-Арена”.

– Як триває підготовка та які цілі перед командою будуть поставлені на цей сезон?
– Працюємо над фізичними кондиціями та технічною підготовкою, адже перехід від футзалу на футбол досить суттєвий. Зовсім різні підходи до тренувань. На жаль не всі гравчині мають можливість тренуватись з основною групою, ми все-таки аматорська команда, дівчата працюють в різних містах, але індивідуально тренуються, щоб підтримувати фізичну форму.
Та й команд – учасниць на відміну від минулого року набагато більше.
Головна ціль для клубу – це згуртувати колектив, який матиме бажання приймати участь у змаганнях. Звичайно цей сезон для нас буде не легким, будемо намагатись показувати хорошу гру та давати бій суперникам. На мою думку, яким би не був результат виступу в цьому сезоні, він для нас буде однозначно позитивним, навіть через нашу участь у змаганнях такого рівня.

– Чи сформований вже склад команди та які гравчині будуть представляти вашу команду?
– Щодо складу команди, на даний час усі гравчині виключно вихованки ЖФК “Жайвір”, які тренувались раніше, так і зараз діючі футболістки від 15 років та старші.
29 липня на “ЛНЗ-Арені” с. Лебедин запланований контрольний поєдинок з жіночою командою “Панчохи” Житомирська область, де ми зможемо переглянути своїх гравчинь та визначитись з основним складом команди.

IMG-5732
IMG-5733
IMG-5734
IMG-5735
IMG-5736
IMG-5737
IMG-5738
IMG-5739
IMG-5740

Попередні чемпіони

СК "Профіспорт" 2023

ФК "УТК" 2022

ФК "УТК" 2021