Юрій Деренюк: “Головне створити боєздатну команду яка зможе боротися за виступи у Лізі Чемпіонів”

Спеціально для ЧОАФ головний тренер ЖФК “Пантери” Умань Юрій Деренюк розповів  як триває підготовка до чемпіонату України які завдання та цілі у команди в цьому сезоні, та хто підсилив команду.

–  Як оціните виступи в минулому сезоні та як триває підготовка до нового сезону?
– В минулому сезоні ми повністю провалили перше коло чемпіонату з двох причин. Перша, ми зібрали команду за три дні до першої гри, тому змушені були набирати форму уже під час офіційних матчів. У тому, що команда так пізно зібралась було ряд питань, одне з них те що багато гравців у зв’язку з війною виїхали за кордон, а деякі перейшли в інші команди.
Після першого кола, ми зробили багато роботи над помилками, провели навіть закордонний збір, завдячуючи якому команда добре підготувалась до другого кола, у якому нам вдалось взяти багато очків, а саме головне те що ми мали вигляд на футбольному полі, свідченням чого стало те, що ми у команд лідерів забирали очки, при тому, що склад команди в порівнянні з першим колом не змінився.
Відносно нового сезону, то наразі все йде вже за планом.

–  Хто покинув команду, та чи є нові гравчині ?
– Нам вдалося зберегти всіх основних гравців команди. Я вважаю ми провели й проводимо ще досі гарну трансферну компанію, а саме: – до команди приєдналась Марія Тихонова гравець з великим досвідом виступів за топ клуби, яка грала і в Лізі Чемпіонів, і має великий досвід виступів за Національні збірні команди та не тільки футболу (на останніх Європейських іграх які проводилися цього року, стала срібною призеркою з пляжного футболу);
– ми підписали 6 гравців легіонерів, які являються гравцями Національних збірних команд своїх країн, мають великий міжнародний досвід (найближчим часом мають приєднатися до команди)
– ми плануємо ще повернути до кінця трансферного вікна 2 гравців які свого часу виступали за нашу команду, які зараз грають за кордоном;
– ще з 2 гравцями ведемо перемовини;
– ряд гравців відаємо в оренду, щоб не втрачали ігрову форму.
Всі ці підсилення стали можливими з однієї причини, що тепер не тільки місцева влада (за що ми безмежно вдячні) буде підтримувати команду, а й те що ми уклали договір (умову) співпраці з професійним клубом ФК “Зоря”.

– Які завдання ставите перед командою на цей чемпіонат?
–  Завдань на цей сезон не має, є плани й цілі. Зараз саме головне створити боєздатну команду яка зможе боротися за виступи у Лізі Чемпіонів. Саме головне зараз, щоб якомога скоріше приєдналися легіонери та команда зігралась. Потім будемо дивитись і ставити завдання по ходу сезону. Ціль одна, спробувати зачепитися після першого кола за верхню шістку.

– Вже 6-го серпня у вас перша гра проти Дніпро-1, що очікуєте від гри?
– Відносно старту сезону і гри проти Дніпро-1, то зараз важко говорити. Ми два перших тури граємо на виїзді, проти гарних і сильних команд, коли ти не бачиш суперників, і як вони готові до сезону, тяжко щось спрогнозувати, але ми команду “Дніпро-1” гарно знаємо, тому що велика кількість гравців яка грає там, свого часу не один сезон грали за нас, вони непогано підсилились, плюс грають дома. Ми налаштовуємось на дуже тяжкий, бойовий матч, в попередньому сезоні ми по одному разу вигравали один у одного і до речі у виїзних матчах. Тому уже будемо говорити після гри, що вийшло, а що ні.

Попередні чемпіони

СК "Профіспорт" 2023

ФК "УТК" 2022

ФК "УТК" 2021