Прев’ю 5-го туру Defenda-ліги

Цими вихідними відбудеться черговий тур Чемпіонської та групи Престижу Defenda-ліги.

ФК “Златокрай-2017” – СК “Росава”
В Золотоноші Златокрай прийматиме Росаву. Чотири неділі тому ці команди зустрічалися в Степанцях, тоді перемогу на останніх хвилинах здобули представники Золотоніського району 3:4.
В минулому турі Златокрай в рідних стінах поступився Базису, та відпустив команду з Кочубіївки вперед. Росава вдома перемогла кам’янський Олімп 4:1 та зрівнялись за набраними очками з Тальним.
Златокраю, щоб залишитись в боротьбі за нагороди чемпіонату потрібна тільки перемога. Росава у випадку позитивного результату зможуе покинути передостаннє місце. Дискваліфіковані гравці на цей матч у складі Златокрая це віце-президент який є і гравцем команди Микола Безгуба у складі Росави Денис Лукомський. Запланована онлайн-трансляція гри на нашому ютуб-каналі.

ФК “Тальне” – СК “Профіспорт”
Тальне в суботу прийматиме лідера чемпіонату Профіспорт. Перша гра між цими командами яка відбулась майже місяць тому завершилась перемогою Профіспорту з рахунком 2:0. Можна з впевненістю сказати що ця гра не буде легкою для команди Віталія Ластівки, але перемога на один крок наблизить команду до золотих медалей. Тальне своєю чергою намагатиметься взяти реванш за попередню гру між цими командами. За вилучення в попередній зустрічі Тальному не допоможе В’ячеслав Уланович.

СК “Базис” – “Олімп”
В Кочубіївці Базис зустрічатиметься з Олімпом. В першій грі ці команди показали не однозначну гру, а перемогу в тій грі здобули представники уманського району 0:2. В минулому турі підопічні Сергія Янчука здобули надважку перемогу в Золотоноші  та змогли зберегти відстань від Профіспорту в 4 очки. Для того, щоб повернути Базису втрачене, їм потрібно перемагати у своїй грі та сподіватись що Тальне зможе відібрати очки у Профіспорту. Олімпу потрібно сподіватись на хорошу гру від своїх нападників які зможуть реалізувати свої моменти, та те що не вийшло в минулій грі між цими командами. В цій грі Базис не зможе розраховувати на свого кращого бомбардира Валерія Блажка який відбуває трьохматчеву дискваліфікацію.

СК “Карбон” – ФК “УТК”
Центральний матч за версією ЧОАФ цього туру відбудеться в Білозір’ї. Черкащани після приходу до команди Ігоря Столовицького з 8 матчів здобули 5 перемог та програли всього 2 матчі.
В матчі 1-го туру Чемпіонської групи Карбон до 87 хвилини перемагав тепличників, але втримати бодай нічию команда з Черкас не змогла. В цьому році ці команди зустрічатимуться між собою втретє. Але гра обіцяє бути цікавою емоційною та напруженою. УТК потрібно перемагати тому, що будь-який інший результат може ускладнити становище команди у боротьбі за медалі DEFENDA-ліги.
Цю гру через перебір жовтих карток пропускатимуть по два гравці з кожної команди. Карбону не допоможуть Олександр Пантелей та Олександр Шкондін, у складі УТК Сергій Твердоух та Анатолій Любченко. Запланована онлайн-трансляція матчу від команди господаря.

Група Престиж

Слобода – Шевченків край
Центральна гра групи Престиж відбудеться в Червоній Слободі, де представники черкаського району прийматимуть Шевченків край. В минулому турі обидві команди здобули впевненні перемоги, та зберігають хороші шанси на кубок Престижу. В матчі 1-го туру другого етапу Шевченків край мінімально переміг Слободу 3:2. Ця гра важлива для обох команд, у разі втрати очків у цій грі, одна з команд може вибути з перегонів за Кубок Престижу. Слобода в цей день гратиме без кращого бомбардира команди Владислава Давиденко який продовжує відбувати дискваліфікацію. Запланована онлайн-трансляція гри на нашому ютуб-каналі.

Урожай – СК Жашківська громада
Два тижні тому ці команди зустрічалися в Жашкові де господарі розтрощили молодь з Корсуня. Для Урожая ця гра не має ніяких турнірних значень, команда Олега Дякуна дограє турнір з  перспективою на майбутнє, тренер Урожаю робить ставку на молодих вихованців своєї команди для яких це неоціненний досвід. Для Жашкова ця гра важлива у плані турнірного становища, у разі перемоги, команда збереже перше місце в турнірній таблиці. Через перебір жовтих карток за Жашків не зіграє Артем Кияниця.

Патріот – ФК Халк
Патріот в цей день прийматиме Халк. Команда Романа Подгорського після перемоги над Корсунем відчула впевненість у своїх силах що відображається в грі команди на футбольному полі.
Сміляни програвши Жашкову в минулому турі мають можливість здобути три очки, для цього команді В’ячеслава Коломійця потрібно вдруге переграти Городище. В першій грі між цими командами Патріот переміг з рахунком 0:2. Через дискваліфікацію в цій грі не зіграють за Патріот Сергій Онученко та Роман Подгорський за ФК Халк.

Попередні чемпіони

СК "Профіспорт" 2023

ФК "УТК" 2022

ФК "УТК" 2021