Прев’ю 6-го туру Defenda-ліги

Цими вихідними відбудеться 6-й тур Defenda-ліги
В групі престижу відбудеться заключний тур, в якому визначиться переможець кубку “Престижу”.

Чемпіонська група

ФК “УТК” – ФК “Златокрай-2017”
Один з ключових матчів чемпіонської групи відбудеться в Паланці, де “УТК” прийматиме “Златокрай-2017”.
В першому матчі між цими командами, який відбувся в Золотоноші команди розійшлися “бойовою” нічиєю 2:2. З огляду на турнірну таблицю у випадку поразки Златокрай може залишитись без нагород. Для цього команді Вячеслава Гамалія потрібна тільки перемога. Минулого туру червоно-сині продемонстрували невиразну гру проти Росави, де поступилися 1:2. Тепличники в минулому турі у непростому матчі здолали на виїзді Карбон та скористалися “осічкою” своїх суперників вийшли на третє місце. У випадку перемоги УТК теоретично має шанси на чемпіонство, для цього команді потрібно в усіх трьох матчах здобувати перемоги та сподіватися, що суперники, які знаходяться вище, програють свої матчі.

СК “Росава” – СК “Карбон”
Гра за 5 місце відбудеться в Степанцях. Росава після двох поспіль перемог в турнірній таблиці впритул наблизились до Карбону. Місяць тому Карбон у Білозір’ї мінімально переграв Росаву 1:0. І набрав непогану ігрову форму. Ні для кого не секрет, матчі які відбуваються на стадіоні “Маракана” є для всіх команд важкими, тому з огляду на це очікується дуже важка гра, в якій футболісти Росави намагатимуться взяти реванш за попередню гру між цими командами. Запланована онлайн-трансляція цього матчу, організаторами якої є команди-учасники цієї гри.

СК “Профіспорт” – СК “Базис”
Матч туру за версією ЧОАФ відбудеться в Золотоноші, в якому зійдуться команди, які на цей момент займають перше та друге місце в Чемпіонській групі. В першому матчі Базис на своєму полі мінімально поступився Профіспорту 2:3. Команда Сергія Янчука славиться хорошою грою в захисті, що підтверджують результати команди. В чемпіонській групі Базис пропустив 8 м’ячів, що є найменшою кількістю серед усіх команд. Профіспорт минулими вихідними втратив очки у матчі з Тальним (0:0) та підпустив до себе Базис, який скоротив відстань до 2 очок. Якщо Профіспорт здобуде перемогу команді залишиться здобути 1 очко, щоб стати чемпіоном області, у випадку перемоги Базису все буде вирішуватись в останніх двох турах, де Базису доведеться їхати в гості до Карбону та приймати в останньому турі Златокрай. Якщо команди зіграють в нічию в турнірній таблиці буде без змін, а от УТК у випадку перемоги зможе скоротити відстань до 4 очок від першого та 2 від другого. В цій грі командам не допоможе головний тренер СК “Профіспорт” Віталій Ластівка, який відбуватиме дискваліфікацію та кращий бомбардир Базису Валерій Блажко, якому залишилось пропустити останню гру. Запланована онлайн-трансляція на нашому ютуб-каналі.

“Олімп” – ФК “Тальне”
В Кам’янці відбудеться матч між Олімпом та Тальним, де триває боротьба команд, які на цю мить займають 8 та 7 місце в турнірній таблиці та після цієї гри зможуть змінити. Олімп минулого туру не виїхав на гру до Кочубіївки, зробив подарунок для команди з Уманського району у вигляді технічної перемоги. Тальне в минулому турі відібрали очки у лідера чемпіонату та показавши гідну гру налаштовуються дати бій в Кам’янці.  В Олімпу після затяжних невдалих результатів є шанс покращити своє турнірне становище, для цього команді потрібно перемогти Тальне.

Група Престиж

ФК “Халк” – “Урожай”
Цікава гра на нас очікує в Городищі, де Халк прийматиме Урожай. Два тижні тому ці команди в Корсуні видали цікавий матч, в якому першу перемогу в турнірі здобули футболісти з Городища.
Але минулого туру після сенсаційної перемоги Урожаю над лідером групи “Престиж” Жашківською громадою, повернув собі 5 місце та показав видовищну гру у виконанні своїх футболістів. Городище протягом всього другого етапу нав’язували гру всім своїм суперникам, тому в будь-якому випадку команда цей сезон може записати собі в актив. В останньому турі вирішиться, на якому місці завершать команди чемпіонат. В останньому матчі за ФК “Халк” не зіграє Андрій Старобуд, у складі Урожаю Олексій Пшоно.

“Шевченків край” – “Патріот”
На “ЛНЗ-Арені” закриватимуть сезон “Шевченків край” та “Патріот”.
Шевченків край завдячуючи перемозі Урожаю в минулому турі вийшов на перше місце і тепер команду влаштує навіть нічия у матчі зі Смілянами, що подарує команді зі Звенигородського району кубок “Престижу”.
За другий етап команда Романа Слинька зіграла без втрат, показавши цікаву змістовну гру та перемагавши своїх суперників. Патріот в минулому турі дома переміг ФК “Халк” 3:1. Команда В’ячеслава Коломійця може попсувати нерви, що не раз цього року вже траплялося. Але чи зможе Шевченків край стати володарем кубку “Престиж” дізнаємось в неділю. Через дискваліфікацію за Патріот не зіграє Іван Чепурний. Пряму трансляцію цієї гри можна буде переглянути на нашому ютуб каналі.

СК “Жашківська громада” – “Слобода”
Жашків закриватиме сезон 2023 домашнім матчем проти Слободи. Після неочікуваної поразки футболісти Жашкова будуть намагатися закінчити цей сезон позитивним результатом. Шанс на перемогу в групі престижу у команди ще є, для цього підопічним Богдана Лавренюка потрібно перемагати Слободу та сподіватися на перемогу Патріота в матчі з Шевченковим краєм. На команду з Червоноъ Слободи очікує найдовша поїздка в цьому сезоні, починаючи групу престижу на першому місці, підопічні Олександра Дяченка програвши три матчі втратила всі шанси позмагатися за кубок “Престижу”. У випадку перемоги Слобода зможе завершити сезон на другому місці, але в будь-якому разі команда в цьому сезоні продемонструвала бійцівський характер та волю до перемоги. В цій грі командам не допоможуть тренер команди господарів Богдан Лавренюк та Вадим Надобенко, у Слободи пропускатимуть Владислав Давиденко та Олександр Задоя.

Попередні чемпіони

СК "Профіспорт" 2023

ФК "УТК" 2022

ФК "УТК" 2021