Вадим Чорний: “Я виграв всі свої титули завдяки своїй команді”

Спеціально для ЧОАФ кращий бомбардир та кращий гравець Чемпіонату Черкаської області “DEFENDA-Ліга” команди СК “Профіспорт” Золотоноша Вадим Чорний відповів на запитання з соціальних мереж та поділився враженнями від обласних змагань та завдяки кому йому вдалося завоювати особисті титули.

– В цьому році ти виграв звання кращого гравця та кращого бомбардира Чемпіонату області “DEFENDA-Ліга”, як тобі це вдалося?
–  Я виграв всі свої титули завдяки своїй команді, яка старалася для мене і я думаю, що я їх не підвів. Якби не було, але дуже приємно вигравати звання кращого бомбардира, а вдвічі приємніше те, що мене обрали й кращим гравцем всієї області. Тому все це присвячую своїй сімʼї та рідним, які завжди зі мною і підтримують мене та стоять за мною, яка б ситуація не була. Я їм дуже вдячний за це, без них в мене нічого б не вийшло.

– Ще декілька років тому ти грав за команди ПФЛ, чи були в тебе варіанти в цьому році продовження кар’єри на професійному рівні? Якщо так, чому залишився в СК “Профіспорт”?
– Варіанти були які, не задовольняли мене і я не бачив перспектив в тій чи іншій команді. Залишився в Профіспорті тому, що тут були люди, які мене хотіли бачити в команді та підтримували мене, а саме головне, що я грав в команді зі своїм кумом, у якого була мрія виграти чемпіонат області і я пообіцяв йому, що постараюсь це зробити. І я повірив у свого кума (Дмитро Савченко), а він в мене, і таким чином ми це зробили.

– Як оціниш рівень в обласних змаганнях цього року? Що сподобалося, чого хотілось би більше?
– Чесно, Чемпіонат області був не дуже цікавий для мене, і як вийшло для нашої команди. Були команди, які більш імениті та бюджетніші ніж ми, але ми довели, що не все вирішують кошти, та як команда показали, що можливо вигравати повіривши один в одного і йти до мети та жити мрією. Я думаю, що я допоміг деяким людям підняти кубок чемпіонів над своєю головою.

(Запитання з соціальних мереж)

– Який секрет твоєї результативності?
– Секрет простий, в мене повірила команда, я повірив в неї та наших президентів. А головний секрет – це наш колектив, я думаю вони зрозуміють про що я. А головна результативність, це те що робила для мене команда, якби не вони, то цього всього не було б.

– Що було причиною гольової засухи в другому етапі?
– Я процитую нашого головного тренера: -Засуха була тому, що ми з Блажком виборювали золоту бутсу області та ми домовились з тренером, що я не буду забивати, щоб боротьба була чесною, я думаю що так і вийшло. А ще моєю мотивацією була одна важлива людина для мене, і я думаю якщо вона побачить моє інтервʼю, вона зрозуміє про кого я.

– Що допомагає знаходити нові сили продовжувати грати коли руки опускаються?
– В мене є два друга, брата я б сказав, які не дають мені розслабитись і мені хочеться не падати в їх очах, тому працюю для них і для себе, ці люди це Андрій Сторчоус і Максим Авер’янов. Але вони грають на професійному рівні і я хочу відповідати їхньому рівню.

– Чи продовжиш грати за СК “Профіспорт” в наступному році?
– Зараз загадувати наперед дуже важко, тому залишимо це в секреті…

– Не скучно тобі грати в Чемпіонаті області?
– В чемпіонаті грати скажемо так не дуже весело, але як є головне, що я і моя команда дійшла до чемпіонства і це головне, що вийшло у нас всіх.

– Все життя ти грав захисника, і ось найкращий нападник області, який не полюбляє повертатись? Як так?
– Я грав все життя захисника – це в професійному футболі так приходилось. А зараз я не можу зрозуміти сам до кінця, де я граю. Головне те, що для нашої команди це був плюс з моєї гри та це головне для мене.
В деяких моментах і в області я розумів, що є можливість в деяких іграх не повертатись і я відпочивав зберігав сили на атаку, але в деяких моментах коли потрібно було, я повертався і допомагав команді.

– Що для тебе важливо у футболі?
– Для мене в футболі важливі емоції, це емоції перемоги.
Я дуже не люблю програвати.
А головною мотивацією для нас, став програш команді «Златокрай-2017»
Коли вони перемогли нас в першій грі на наших помилках, своїми криками вони загартували нас в міцний колектив.

Попередні чемпіони

СК "Профіспорт" 2023

ФК "УТК" 2022

ФК "УТК" 2021