Федір Каплюченко: “Ця нагорода – це результат нашої спільної праці протягом всього сезону”

Спеціально для ЧОАФ найкращий тренер Чемпіонату Черкаської області “DEFENDA-Ліга” ФК “Тальне” Федір Каплюченко оцінив виступи своєї команди та розповів чому в перерві чемпіонату команду покинули ключові гравці.

– Як оціните виступи вашої команди в цьому році в Чемпіонаті області “DEFENDA-Ліга” та в Кубку Черкаської області “Кубок Героїв ЗСУ”?
– Користуючись нагодою, хочу подякувати ЗСУ, всім захисникам, волонтерам та всім героям, які боронять нашу землю та виборюють Незалежність!
Що стосується сезону та гри нашої команди. Загалом, виступ нашої команди оцінюю добре. Нам вдалося дійти до 1/2 фіналу в “Кубку Героїв ЗСУ” та потрапити в чемпіонську групу “DEFENDA-Ліги”. На відміну від попередніх сезонів, коли наша команда виступала в першій лізі, цього сезону, завдяки новому формату чемпіонату, у нас була можливість грати з сильними командами з усієї області. Враження від сезону позитивні, грою команди та роботою всього клубу задоволений, думаю, що ми сміливо можемо занести собі в актив цей сезон. Також, дякую всім командам за цікавий сезон з інтригою боротьби за чемпіонство до останнього туру.

– В першій частині ваша команда на рівні грала з ФК “УТК”, СК “Базис”, ФК “Златокрай-2017” що трапилось в літнє трансферне вікно коли команду покинуло понад 10 гравців?
– Так, згоден. В першій частині чемпіонату ми демонстрували досить цікавий футбол і гідно грали з іменитими командами нашої області. Підібрався досить хороший склад, всі хлопці з хорошою футбольною школою, плюс їхнє бажання та зарядженість на перемогу допомогли нам достойно боротися з сильними командами. Так склалося в трансферне вікно, що ми втратили 10 гравців основи. Дуже радий за хлопців, які перейшли в професійні команди:
Юрій Мизюк та Ігор Дувняк в ФК “Тростянець”, Мазур Євген – “Скала 1911” (Друга ліга України), Гаврильченко Богдан – ФК “ЛНЗ” (Чемпіонат України серед U-19). Вітаємо їх та бажаємо успіху в подальшій футбольній кар’єрі. Всі інші хлопці перейшли до інших команд з нашої області. Це футбольне життя – подякували один одному за роботу, потисли руки та почали шукати нових гравців. Дякую всім гравцям, які залишилися з нами після першої частини та тим гравцям, які не побоялися і погодилися допомогти нам в другій частині чемпіонату. Години на телефоні, безліч дзвінків, давні знайомства, підтримка керівництва допомогли нам зберегти команду і продовжити гідно виступати в завершальній частині чемпіонату.

– Що сподобалося в цьому сезоні, а що б хотілося покращити або змінити?
– Загалом все сподобалося. Відмічу те, що була можливість зіграти з багатьма командами з усієї області. Дуже цікавий формат. Також подобається інформаційне висвітлення матчів, є огляди, є відео повних матчів на ютуб-каналі, та багато було прямих трансляцій. Для тренерів це дуже добре, можна якісно підготуватися до матчу, переглянувши гру суперника.

– Вас обрали кращим тренером “DEFENDA-Ліга”, чи очікували ви що зможете отримати цю нагороду?
– Для мене це була приємна несподіванка. Нагорода індивідуальна, а заслуга колективна. Дякую всій команді, всьому колективу та керівництву ФК”Тальне”. Ця нагорода – це результат нашої спільної праці протягом всього сезону. Таке враження ніби зіграли два чемпіонати протягом одного року!

– Якщо в наступному сезоні команди вирішать повернутися до Вищої та Першої ліги, де б ваша команда виступала?
– Де гратиме ФК”ТАЛЬНЕ” поки рано говорити. Найголовніше завдання, щоб команда існувала і в ній грало по максимуму місцевих гравців, щоб у молоді, яка підростає була можливість грати у футбол. Хочеться грати у Вищій Лізі, але рішення будемо приймати ближче до весни, в залежності від бюджету, складу і всіх інших моментів. Дуже хочеться, щоб до того часу вже була перемога та мир на нашій Україні! Слава Героям!!

Попередні чемпіони

СК "Профіспорт" 2023

ФК "УТК" 2022

ФК "УТК" 2021