Відбулися матчі 2-го туру Defenda та Tevitta ліги

4-го травня на полях Черкащини відбулись матчі 2-го туру Чемпіонату Черкаської області серед команд Defenda-Ліги та першості області Tevitta-Ліги.

СК Росава – СК Базис 0:5
Відкривали другий ігровий тур Defenda-Ліги, грою команди Росава та Базис.
В цій грі не без проблем Базис здобув свою другу поспіль перемогу.
Обидві команди активно розпочали гру, і вже на 9 хвилині гри Юрій Гріщенко з другої спроби зумів відправити мʼяча у ворота суперника.

Гравці Росави кинули великі сили вперед щоб відігратись, але впевнено грав захист СК Базису. На 29 хвилині трапився цікавий епізод, воротар Росави вибив мʼяч вперед в напрямку Антона Матвієнка, який прийнявши мʼяч в штрафному майданчику суперника в боротьбі отримав удар по нозі, але арбітр не розцінив цей епізод як пенальті. Декілька серйозних моментів мали гравці Базису, але впевнено зіграв кіпер господарів.
Другий тайм розпочався з супер моменту Матвієнка, який увірвався до штрафного майданчику гостей там мав нагоду відзначитись, але в даному епізоді захисник Базису завадив реалізувати цей момент.

А через 7 хвилин Базис забив вдруге, Валерій Блажко на фланзі виграв боротьбу у Вадима Бовшика та віддав передачу в напрямку воротарського майданчика, захисник Росави не вдало вибив мʼяч який підхопив Микола Рибак та зумів подвоїти перевагу Базису.
Після цього голу гравці Росави намагались виправити ситуацію, але Базис дуже добре використовував контратаки які принесли успіх, за команду з Уманського району відзначились Валерій Блажко, Федір Каплюченко, та Юрій Гринчук.
Росава у грі з Базисом не могла розраховувати на лідерів своєї команди Ягуфа Халілова (дискваліфікація) та Арсена Манасяна зі Станіславом Нікішовим.

ФК УТК – Ураган-Цетус 2:0
ФК УТК в цей день приймав новостворену команду Ураган-Цетус. Черкащани приїхали в Паланку давати бій бронзовому призеру Defenda-Ліги.  Вже на 10 хвилині досвідчений захисник Тепличників Сергій Твердоух відкрив рахунок у грі, а через 4 хвилини подвоїв перевагу Віталій Зоря, забивши свій другий м’яч у цьому сезоні. Ближче до середини першого тайму гра вирівнялась і вже небезпечні моменти створювали гравці з Черкас, але до перерви рахунок так і не змінився. В другому таймі за рівної гри команди так і не змогли забити бодай один м’яч. В підсумку УТК здобуває другу перемогу та входить до трійки команд які в цьому сезоні очків ще не втрачали. В наступному турі на тепличників чекає справжнє випробування ФК “УТК” їде в гості до Карбону.

Шевченків край – СК Профіспорт 1:7
Шевченків край який минулого туру поступився Карбону. На цю гру підійшов з підсиленням у команді. Так за команду зіграли новачки Олександр Раковський та досвідчений Веніамін Білоус. Попри не поганий старт від команди зі Звенигородського району вже до 32 хвилини гри Профіспорт забив 4 м’ячі, але до кінця перерви Шевченків край один м’яч відквитав зусиллями новачка команди Іоана Кравченка (минулого сезону виступав за Патріот). В другому таймі Профіспорт забив ще тричі та довів гру до логічного завершення. За Профіспорт покер забив найкращий нападник минулого сезону та вихованець звенигородського району Вадим Чорний, двічі відзначився Владислав Сидоренко та один м’яч на рахунку в Олега Головка. Профіспорт здобуває впевнену перемогу та покращує своє становище в турнірній таблиці.

Олімп – СК Карбон 0:4
Остання гра другого туру відбулась у Кам’янці, де місцевий Олімп зустрічався з підопічними Ігоря Столовицького. З перших хвилин Черкащани почали з натиску на ворота господарів поля, швидкісні фланги Черкащан раз за разом приносили проблеми захисникам Олімпу. Олімп переважно грав на контратаках намагаючись знайти щастя у воріт суперника. До кінця першого тайму Карбон досяг своєї мети, на 34 хвилині відзначився Дмитро Кошелюк, а ще за три хвилини відзначився колишній гравець Олімпу Марк Пилипець, а під кінець першого тайму не заправилами в карному майданчику Олімпу зіграв Ярослав Семенюк. Пенальті чітко реалізував Сергій Дєдов. На другий тайм коуч Карбону дав зіграти іншим гравцям своєї команди в підсумку гра завершилась впевненою перемогою Черкащан 0:4. Четвертий м’яч за Карбон забив Вадим Тенжицький це вже шостий м’яч Вадима у цьому сезоні який наразі очолює таблицю бомбардирів.

Tevitta-Ліга
В першості області ФК Тальне на виїзді здобуло в рівній грі перемогу над “Гранітом” з Уманського району 2:4, яким поки відверто не щастить.
А в іншій парі зійшлись два новачки цьогорічної Tevitta-Ліги ФК Шпола та Чайка-Лідеа з села Сагунівка. Попри багато створених моментів Шполи перемогу в цій грі з рахунком 1:4 святкували представники з Черкаського району.
Два інші матчі були перенесені на резервний день чемпіонату та будуть зіграні в середині червня.

Попередні чемпіони

СК "Профіспорт" 2023

ФК "УТК" 2022

ФК "УТК" 2021