Результати 3-го туру Defenda та Tevitta-Ліги

11-го та 12-го травня відбулись матчі Чемпіонату Defenda-Ліга та Першості Tevitta-ліга.

СК Карбон – ФК УТК 2:0
Ключовий матч туру проходив у Білозір’ї. Карбон у надважкій грі здобув перемогу 2:0.
Щодо матчу, команди розпочали гру обережно намагаючись більше контролювати гру. З невеликою перевагою на боці Черкащан. В першому таймі важко було віддати перевагу одній з команд, було багато боротьби та мало гольових моментів. Другий тайм тренер Карбону як і в попередніх двох матчах випустив поки що найкращого бомбардира Вадима Тенжицького і це дало результат. Вже на початку другого тайму команди почали дещо більше ризикувати та йти в атаку. А на 57 хвилині Матвій Глущенко скористався помилкою захисників супротивника та метрів з 8 розстріляв Євгена Холіча. Другий гол чекати довго не довелося, Вадим Тенжицький замкнув головою навісну передачу з кутового. Після двох пропущених м’ячів футболісти УКТ намагались змінити хід гри, але реалізувати свої моменти у Тепличників в цей день не вийшло. Карбон здобуває свою 3-тю перемогу поспіль та зберігає першу сходинку. В цій грі Карбон забив свій 45-й та 46-й м’яч в Чемпіонатах області. А Вадим Тенжицький продовжує очолювати таблицю бомбардирів на рахунку якого вже 7 м’ячів. В наступному турі Карбон гратиме на виїзді з Ураган-Цетусом, а УТК прийматиме Профіспорт.

Ураган-Цетус – СК Росава 1:3
Цікава й неочікувана гра відбулась в Геронимівці. Росава після двох невдалих матчів здобула першу важку перемогу над прямим конкурентом за боротьбу за нагороди.
Швидкий гол на початку гри забив Арсен Манасян який скористався помилкою захисника. Ураган-Цетус кинув великі сили в атаку намагаючись швидко відіграти, але Росава надійно грала в захисті. Після перерви Ураган-Цетус зумів зрівняти рахунок. Після стандарту м’яч у ворота Росави відправив Андрій Горбинко. Поновив паритет той же такий Арсен Манасян який завдяки помилці півзахисника вийшов віч-на-віч з голкіпером та перекинув його оформивши дубль та забивши 230 м’яч Росави в Чемпіонатах Черкаської області. Після пропущеного м’яча Ураган-Цетус кинув в бій В’ячеслава Ткаченка який зіграв ключу роль в кубковій грі між цими командами. В’ячеслав пожвавив гру своєї команди, але відзначитись так і не вийшло. На 72 хвилині швидкою контратакою скористалися гравці Росави Богдан Горбань отримавши м’яч на дальній стійці протягнув та віддав м’яч на Олександра Бойка якому залишалось відправити м’яч в пусті ворота. Останні хвилини Черкащани намагались відіграти бодай один м’яч, але зусиллями Ярослава Іщенка рахунок в грі не змінився. Росава підіймається на 5-тє місце та перериває свою серію без перемог. Ураган-Цетус зазнав 30-ї перемоги.

СК Базис – Шевченків край 2:1
Базис в Кочубіївці приймав новачка Defenda-Ліги “Шевченків край”.
Вже на 14-й хвилині Валерій Блажко забив перший гол у матчі та 440 м’яч Базису за часів виступів в Чемпіонатах Черкаської області. Після пропущеного м’яча гравці Шевченків краю намагалися вирівняти гру, в порівнянні з попередніми матчами команда зі Звенигородського району грала більш впевнено та створювавши моменти біля воріт суперника.
На останній хвилині першого тайму Владислав Білоус зумів зрівняти рахунок, з таким рахунком команди пішли на перерву. Другий тайм Базис розпочав з масованих атак на ворота суперника і в одній з них Валерій Блажко зумів оформити дубль та забити свій 5-й м’яч в цьому сезоні. До кінця гри як Базис, так і Шевченків край могли забивати, але до кінця гри рахунок так і не змінився. Команда Романа Слинька починає оговтуватись після перших двох матчів та ще наробить зіграє ключову роль. Базис на досвіді здобуває перемогу та продовжує серію без поразок до 3-ї матчів.

СК Профіспорт – Олімп 5:1
Закривали ігровий 3-й тур команди які зустрічалися в півфіналі кубка Черкаської області “Кубок Героїв ЗСУ”. Тоді в серії післяматчевих пенальті перемогу здобули гравці Олімпу.
В цій грі Профіспорт з самого початку почали забивати те що раніше не виходило.  На 6-й хвилині матчу Богдан Вініченко відкрив рахунок. Ще до перерви гравці Профіспорту двічі відзначились у воротах Олімпу голи на свій рахунок записали Євген Панасенко та Владислав Сидоренко. Олімп відповів голом в роздягальню, відзначився Віталій Підвисіцький.
Після перерви Профіспорт продовжив гольову феєрію голами відзначився спочатку Денис Бреус, а під кінець гри найкращий бомбардир минулого сезону Вадим Чорний. Олімп під кінець матчу мав нагоду забити в друге. Але реалізувати пенальті не вийшло у Віталія Підвисіцього,  Юрій Клименко здійснив чудовий “сейв”. В підсумку впевнена перемога Профіспорту який після цієї гри посідає  3-тє місце де в наступному турі зіграє проти ФК УТК. В цій грі Профіспорт здобув 20-ту в перемогу в Чемпіонатах Черкаської області та Defenda-Лізі.

В Tevitta-Лізі цієї неділі відбулися матчі 3-го туру:
Чайка-Лідеа – Граніт 0:1
ФК Тальне – ФК Халк 2:0
Рось – Патріот 2:3
СК Ренет – ФК Шпола 8:0

Попередні чемпіони

СК "Профіспорт" 2023

ФК "УТК" 2022

ФК "УТК" 2021