Відбулися матчі 4-го туру Defenda-Ліга

Минулими вихідними були зіграні матчі 4-го туру Defenda-Ліга, загалом в 4-му турі команди забили 11 м’ячів.

Ураган-Цетус – СК Карбон 1:0
Як і передбачали ми в анонсі, гра вийшла цікава та не передбачувана. Після перемоги Карбону над УТК, гравці підходили в хорошому настрої після трьох перемог поспіль до першого черкаського дербі за останні роки в чемпіонату області. Ураган-Цетус після поразки від Росави налаштовував дати бій. Вже з перших хвилин гри стало зрозуміло що Карбону легко не буде. Перший тайм команди грали в більш позиційний футбол з акцентом на стандартні положення. В другому таймі помилкою Артема Білоуса скористався В’ячеслав Ткаченко який технічно переграв голкіпера Карбону та вивів Ураган вперед. Шанс відігратись був у Матвія Глущенка, але гравець не попав у створ воріт. Була можливість Ураган-Цетус забити вдруге, але за гостей зіграла поперечина, а в іншому випадку надійно зіграв Ярослав Магльований.
Останні хвилини Карбон влаштував навалу на ворота суперника, але розмочити ворота кращого голкіпера минулого сезону у гостей так і не вийшло. Карбон втрачає важливі три очки та відпускає Базис на перше місце. Ураган-Цетус після перемоги залишився на 6-му місці, але зрівнявся з Росавою та Профіспортом за очками.

Олімп – СК Базис 0:0
Команда Сергія Янчука їхала в Камʼянку за перемогою. Але вже з перших хвилин стало зрозуміло що гра буде важкою для обох команд. В першому таймі свої моменти не використав Валерій Блажко, а також варто відзначити гру Віктора Єрошова, який в цій грі надійно зіграв на останньому рубежу. Були моменти в Олімпу, але з реалізацією у господарів були проблеми.

В другому таймі тренер Базису провів заміни, щоб пожвавити гру, але дотиснути господарів та забити бодай один мʼяч у команди гостів так і не вийшло. Олімп на своєму полі забирає перше очко. Базис завдяки поразці Карбону виходить на перше місце.

СК Росава – Шевченків край 3:2

Після першої перемоги Росава зустрічалась з новачком Чемпіонату Шевченків краєм. І вже на 15-й хвилині гості зусиллями Назарія Краснюка вийшли вперед. Ще через 15 хвилин свій другий мʼяч в цьому сезоні забив Іоан Кравченко, поки гравці Росави перебували в шоковому стані Шевченків край міг забити й в третє. Після перерви ситуація на полі повністю змінилася, команда зі Звенигородського району вже на початку другого тайму пропустила, відзначився найкращий бомбардир Росави Арсен Манасян, ще через 10 хвилин той же Арсен оформив дубль та зрівняв рахунок. А під кінець матчу переможний мʼяч забив гравець який вийшов на заміну Руслан Барсен, таким чином відзначився у свій день народження.
Росава завдяки вольовій перемозі залишається на 5-му місці та наближається до лідерів змагань. Шевченків край втрачає можливість здобути перші очки в цьому сезоні. Але в наступному матчі Шевченків край прийматиме Олімп.

ФК УТК – СК Профіспорт 5:0

Гра на яку очікувало більшість вболівальників змогли переглянути в прямому ефірі.
Вже з перших хвилин Тепличники пішли в атаку що одразу дало результат на 9-й хвилині Віталій Зоря відкрив рахунок у матчі, а через дві хвилини Профіспорт пропустив в друге, відзначився Євгеній Єжаченко. На 19-й хвилині після удару Романа Потапова рахунок на табло вже був 3:0. Були спроби у Профіспорту скоротити відставання у рахунку, але захист УТК в цій грі був на висоті. Другий тайм Профіспорт розпочав активніше, але пройти захист Тепличників в цей день Профіспорту так і не вдалося, на 57-й хвилині Роман Потапов оформив дубль, в крапку у грі поставив Володимир Здирко. 5:0 УТК майже повторив результат 2022 року тоді Тепличники в Паланці перемогли 6:0. Після цієї перемоги УТК наздогнав Карбон, та впритул наблизившись до першого місця. В наступному турі УТК зустрічатиметься з СК Базис. А Профіспорт після поразки зберіг 4-тє місце.

 

Попередні чемпіони

СК "Профіспорт" 2023

ФК "УТК" 2022

ФК "УТК" 2021