Анонс 5-го туру DEFENDA та TEVITTA-Ліги

Цими вихідними відбудуться матчі 5-го туру Чемпіонату області DEFENDA-Ліги та першості TEVITTA-Ліги.

Шевченків край – Олімп
Відкриватимуть 5-й ігровий тур команди які на цю мить знаходяться в нижній частині турнірної таблиці. Шевченків край який в минулому турі втратив можливість взяти свої перші очки в цьому чемпіонаті спробує це зробити в грі Олімпом. Як стало відомо Кам’янському Олімпу буде зараховано технічну поразку 0:3 за участь не заявленого гравця у матчі з СК “Базис”. Шкода що таке трапляється в нашому футболі можливо цей вчинок стане за науку, як для Олімпу, так і для інших команд чемпіонату. Тому розпочинати цю гру команди будуть з нулями в турнірній таблиці, а який результат буде цієї гри ми зможемо переглянути в прямій трансляції на нашому ютуб-каналі.
Раніше ці команди між собою не зустрічалися. Олімп за 4 матчі забив 1 м’яч та пропустив 10, Шевченків край забив 4 та пропустив 21.
– Шевченків край в минулій грі забив 45-й м’яч команди в Чемпіонатах DEFENDA-Ліги.
– Олімп в минулому турі зазнав 115 поразку в Чемпіонатах DEFENDA-Ліги (Вища ліга).

СК Карбон – СК Росава
Карбон в минулому турі зазнав першої поразки в сезоні та відпустив вперед Базис. Цієї суботи гравці Карбону матимуть змогу виправити невдалий результат минулої гри, для цього команді Ігоря Столовицького потрібно перемагати Росаву яка дві гри поспіль не програє та може створити проблеми Карбону. Ці команди між собою зустрічалися у фіналі передсезонному турнірі Кубок Першина-LNZ, тоді впевнену перемогу святкували Черкащани 6:1.
Особисті зустрічі команд в DEFENDA-Лізі:
16.09.2023 Карбон – Росава 1:0
Норенко 16′
14.10.2023 Росава – Карбон 1:1
Новиков 90+3′ – Норенко 84′
Пряма трансляція цієї гри запланована на ютуб каналі ЧОАФ.

СК Базис – ФК УТК
Центральна гра туру відбудеться на Уманщині.  Зустрінуться срібний та бронзовий призер минулого року DEFENDA-Ліги.
В минулому турі завдяки технічній перемозі Базис тримає на відстані 3-х очок УТК та Карбон, але у випадку поразки підопічні Сергія Янчука можуть спуститися на 3-тє місце. Тепличники в минулому турі завдяки впевненій перемозі над Профіспортом продовжили погоню за найвищими нагородами чемпіонату. У цих команд дуже довга історія зустрічей в якій перевага на боці УТК:
– команди між собою зіграли 20 разів в Чемпіонаті області
– УТК перемагав 14 раз в Чемпіонатах області
– 2 рази команди грали внічию
– Базис 4 рази перемагав в Чемпіонатах області
Торік Базис двічі переміг  УТК (2:1, 0:2) що дозволило команді Сергія Янчука приміряти срібні нагороди DEFENDA-Ліги.
Вже в суботу історія двох грандів Черкаського футболу продовжить свою історію.

СК Профіспорт – Ураган-Цетус
В минулому турі Профіспорт зазнав другої поразки в чемпіонаті. Гравці Ураган-Цетусу продемонстрували змістовну гру та завоювали тяжких три очки в Черкаському дербі. Для обох команд має велике значення ця гра тому, що у Черкащан більша частина складу гравці які минулого року виступали у складі Златокрай-2017. Профіспорт після поразки від УТК, захоче реабілітуватись перед своїми глядачами. Тому на нас очікує дуже цікава та принципова гра.
Ці команди між собою раніше не перетинатися тому історія протистояння Профіспорт та Ураган-Цетус розпочнеться цієї суботи.
У обох команд по 6 очок, Профіспорт займає 4 місце за кращою різницею забитих та пропущених м’ячів, Ураган-Цетус 6-те та у випадку перемоги однієї з команд хтось з команд може підтягнутись до лідерів чемпіонату.

TEVITTA-Ліга

Чайка-Лідеа – Рось
В минулому турі Чайка-Лідеа втратила очки в Городищі, де в більшості підопічні Валерія Олійника не змогли дотиснути місцевий “Халк”, а Рось на своєму полі виграла у лідера першості ФК “Тальне” довівши що в цьому чемпіонаті кожна з команд може грати на рівних. Чайка та Рось наразі займають 5 та 6 місце маючи однаково по 4 очки. В цій грі одна з команд яка здобуде перемогу може підтягнутися до лідерів Tevitta-Ліги.

ФК Тальне – Патріот
Центральна гра Tevitta-ліги відбудеться на Тальнівщині. ФК Тальне прийматиме Патріот Смілу. Після 4-х турів команди набрали по 9 очок, Сміляни зіграли на одну гру менше та в цьому сезоні ще не програвали.
Тальне у випадку перемоги матимуть всі шанси закріпитись на верхівці турнірної таблиці, Патріот якщо реалізовуватиме свої моменти може створити серйозні проблеми Тальному. У господарів на цю мить є гравці які борються за кращого бомбардира Tevitta-Ліга, а саме Роман Дашко (4 голи), Дмитро Михальчук (3 голи)  та Тимур Кавун (2 голи). У складі Патріота забили по 2 голи Павло Видиш та Максим Броварський.

СК Ренет – ФК Халк
Городищенське дербі відбудеться на полях колишнього городищенського району. СК Ренет який цього року повернувся до обласних змагань має надію поборотися за призові місця Tevitta-Ліги. ФК Халк в минулому турі здобув перші очки у грі з Чайка-Лідеа. Окрилені успіхом гравці Халка знають принциповість цієї гри тому гра обіцяє бути цікавою та напруженою. Ренет в минулому турі на останніх хвилинах гри поступився Граніту та зазнав першої поразки в Чемпіонаті. Щоб виправити ситуацію хлопцям Віталія Грицая потрібно тільки перемагати. За ФК Халк в цій грі не зіграє Сергій Маслюк який відбуватиме дискваліфікацію за два попередження в минулому матчі.

ФК Шпола – Граніт
В цій грі зустрічатимуться новачки першості які по різному розпочали чемпіонат, Шпола в цьому чемпіонаті ще не здобувала очок, а Граніт після поразки від Тального більше не програвав, та починає знаходити свою гру. В минулому турі Граніт здобув важку перемогу над прямим конкурентом за медалі Ренетом 1:0. Після 4-х зіграних матчів Граніт займає 3-тє місце та відстає від лідерів Тального та Патріота на 2 очки. Шпола яка грає місцевими футболістами, та керівництво команди не ставить високих цілей в цьому чемпіонаті може скористатись недооцінкою, але для цього футболістам ФК Шполи потрібно реалізовувати свої моменти. Після дискваліфікації до гри повертається Сергій Варич в якого залишаються 2 умовних матчів та Микола Запісецький який відбув один матч. Переглянути цю гру онлайн, ви зможете на нашому ютуб каналі.

Попередні чемпіони

СК "Профіспорт" 2023

ФК "УТК" 2022

ФК "УТК" 2021