Результати 5-го туру Defenda та Tevitta-Ліги

25-го травня відбулись матчі 5-го туру DEFENDA-Ліги в яких команди забили 18 м’ячів.

СК Базис – ФК УТК 2:1
Центральний матч туру відбувся в Городецькому, де СК Базис приймав ФК УТК. Команди підходили до гри Базис здобув 4 перемоги поспіль та очолював турнірну таблицю, а ФК УТК з 9 очками займав третю сходинку.
Гра як і передбачалось з перших хвилин розпочалась з великої кількості боротьби на футбольному полі. В першому таймі команди грали на рівних та моменти які створювали команди результативними діями не завершились. В другому таймі Базис розпочали активніше, найбільшу загрозу у складі господарів створював найкращий бомбардир команди Валерій Блажко. На 63-й хвилині саме активність Валерія принесла в перший забитий м’яч. Валерій накрутив на собі двох гравців та віддав передачу на Антона Росса, який розстріляв голкіпера гостей. Ще через 10 хвилин другий м’яч в грі забив то й же самий Антон Росс який оформив дубль та забив свій третій м’яч в Defenda-Лізі. Після другого забитого м’ячу УТК кинули на штурм на ворота господарів майже всіх гравців. На 88-й хвилині капітан Роман Потапов зумів скоротити відстань в рахунку та забив свій третій м’яч в цьому сезоні за УТК. Останні хвилини УТК намагався зрівняти рахунок в грі, але Базис вистояв та здобув 5-ту перемогу над УТК в чемпіонатах  області, а також 5-ту перемогу поспіль в DEFENDA-Лізі. Для Базису ця перемога стала 110 в Чемпіонатах області, а також команда наближається до відмітки в 450 м’ячів в Чемпіонатах Черкаської області.

СК Профіспорт – Ураган-Цетус 3:3
Дуже цікава гра на нас очікувала в Золотоноші. Профіспорт після поразки від УТК був налаштований тільки на перемогу. Вже на старті поєдинку цьому підтвердженню став гол Євгена Панасенка який забив на  14-й хвилині свій другий м’яч в цьому сезоні та вивів Профіспорт вперед. Не минуло й 10 хвилин як Макар Погребняк відповів своїм влучним ударом, а ще через 7 хвилин оформив дубль. А під кінець першого тайму футболісти В’ячеслава Гамалія забили в третє. Гол на свій рахунок записав досвідчений ветеран команди Денис Скороходов. На перерву Профіспорт пішов програючи з рахунком 1:3. На другий тайм торішні чемпіони вийшли на гру з новими силами та зарядженістю. Ураган-Цетус більше грав по рахунку намагаючись зловити суперника на швидких контратаках. Чим ближче гра підходила до закінчення гри, тим більше вибухали емоції у гравців та тренерів. В одному з епізодів арбітр дав попередження обом тренерам команд. На 90+3 хвилині коли вже більшість вважала що гра закінчена, Вадим Чорний відквитав один м’яч забивши свій 6-й м’яч в Defenda-Лізі найкращий бомбардир минулого сезону дав надію своїм партнерам на позитивний результат. Так і трапилось, через 2 хвилини після забитого м’ячу Олег Головко приніс своїй команді одне очко. Після цієї гри Ураган-Цетус піднявся на одну сходинку та в наступному турі чекатиме в гості на команду яка в цьому чемпіонаті ще не програвала. Профіспорт на виїзді гратиме з Карбоном.

СК Карбон – СК Росава 5:2
Карбон після поразки від Ураган-Цетусу підходив до цієї три перемоги та одна поразка. А Росава після “камбеку” в грі з Шевченків краєм, займаючи 5 місце дві перемоги та дві поразки. Звітна гра розпочалась зі швидкого забитого м’ячу Карбону. Після удару Дмитра Кошелюка та серії рикошетів м’яч опинився у воротах Ярослава Іщенка. Не минуло 5 хвилин як найкращий бомбардир Карбону забив другий м’яч. Після швидких двох пропущених м’ячів Росава намагаючись перевернути хід гри отримала й третій гол. Вадим Тенжицький забив свій 9-й гол в цьому сезоні та другий в цій грі. До перерви рахунок на табло не змінився. Другий тайм Карбон продовжував шукати щастя біля воріт гостей, і навіть змогли відзначитись, Віталій Власенко вийшов на побачення з голкіпером та холоднокровно переграв його, але гол скасували, забити судилося футболістам Росави, Богдан Горбань опинився один в карному майданчику господарів та пробив повз воротаря Черкащан. Карбон швидко відповів спочатку Ігор Кострома, а потім Ярослав Ізотов забили 4-й та 5-й м’яч. Під кінець гри Росава забила вдруге за порушення правил в штрафному майданчику Станіслав Нікішов реалізував пенальті. 5:2 Карбон здобуває перемогу та продовжує переслідувати СК “Базис” гра з якими відбудеться в останньому турі першого кола. Карбон в цій грі забив свій ювілейний 50-й м’яч за два роки участі команди в Defenda-Лізі. Росава зазнала 50-ї поразки за часів участі в Чемпіонатах області серед команд Вищої ліги.

Шевченків край – Олімп 2:0
Шевченків край після поразки від Росави в цій грі налаштовувався дати бій, міцному колективу з Кам’янки. У Олімпу в минулій грі серйозну травму зазнав Олександр Мазенко якого швидка забирала з поля, також команду покинув досвідчений нападник Віталій Підвисіцький який протягом 10 років грав за команду. Не дивлячись на ці втрати Віталій Вагін зумів зібрати команду та після хорошої гри проти Базису команда їхала в Лебедин точно не за поразкою. Вже на 7-й хвилині Антон Оганесов вийшов віч-на-віч з Артемом Пащенком, переграти його найкращий бомбардир Олімпу не зміг. Шевченків край більше йшов в атаку, але проблеми виникали в кінцевій фазі. Олімп у звичній для себе манері гри намагалися більше грати на контратаках, в більшості випадках впевнено грали захисники Шевченків краю. І все-таки перший гол в грі під кінець першого тайму забив Руслан Сальніков, після прострілу Кравченка Іоана Руслан переправив м’яч у ворота. 1:0 команди пішли на перерву. Після перерви Кам’янчани збільшили оберти та почали більше створювати моментів біля воріт суперників, хорошу нагоду зрівняти мав Данило Шаповаленко пройшовши з флангу та пробив в дальній кут м’яч потрапив у стійку. А на останніх хвилинах
Владислав Білоус поставив крапку в грі, прорвавшись з флангу Владислав пробив точнісінько під штангу воріт. 2:0. Шевченків край здобуває першу перемогу та покидає 8 місце. Олімп після цієї гри займатиме останню сходинку та зробить все можливе, щоб в наступних матчах покинути її.

Tevitta-Ліга

ФК Тальне – Патріот 0:4
Центральна гра туру відбувалась в Тальному. Тальне сенсаційно програв в Корсуні, а Патріот ти часом йшов без поразок.
Патріот в цій грі вже з перших хвилин почав демонструвати що приїхали за перемогою. У Тального другу гру поспіль виникає проблеми з реалізацією моментів. В грі з Корсунем футболісти Тального мали близько 10 моментів, щоб відзначитись теж саме продовжувалось і в цій грі. На 38-й хвилині Петро Демченко відрив рахунок у грі. А на початку другого тайму той же Демченко оформив дубль та подвоїв перевагу. На 55-й хвилині Роман Боярський спочатку забив 3-й м’яч, а на 72-й хвилині теж оформив дубль. Після  цієї перемоги Патріот виходить на перше місце та маючи гру в запасі йде у відрив. ФК Тальне після другої поспіль поразки опускається на 3-тє місце та пропустивши вперед Патріот та Граніт.

СК Ренет – ФК Халк 2:2
Дербі команд з Городищенського району як і обіцяло створило сенсацію. Команда Віталія Грицая на своєму полі зустріла супротив команди Романа Подгорського.
Халк на 49-й хвилині відкрив рахунок в матчі, після подачі з кутового забив Роман Жуковський. Через 10 хвилин за порушення в штрафному майданчику Халка Віталій Грицай реалізував пенальті, а ще через 9 хвилин зробив це ще раз. Коли гра підходила до свого логічного завершення Андрій Ососкало зрівняв рахунок забивши в другому матчі поспіль. У підсумку друга результативна нічия від Халка та знову втрата очок для команди Віталія Грицая.

ФК Шпола – Граніт 0:4
Шпола по трохи починає оживати. Після непоганої гри з Патріотом. Шполяни очікували в гості Граніт. Вже з перших хвилин Граніт створив декілька небезпечних моментів біля воріт господарів. Місцями Шполяни намагались домінувати та створювати небезпеку біля воріт суперників. Хорошу можливість мав відзначитись Владислав Гирич, але реалізувати вихід сам на сам з голкіпером суперників йому не вдалося. Другий тайм Граніт вийшов з іншим настроєм і що одразу дало результат. На початку другого тайму гравці Граніту відзначились вперше, але гравець який забивав опинився в явному офсайді. А на 57-й хвилині Андрій Юшков відзначився без порушень правил гри. На 70-й хвилині Максим Горщинський подвоїв перевагу, а ще через три хвилини Юшков оформив дубль. Крапку в зустрічі поставив Максим Горщинський який оформив дубль та приніс Граніту впевнену перемогу та друге місце в турнірній таблиці.

Чайка-Лідеа – Рось 4:2
Справжню гольову феєрію влаштували команди які перед цією зустріччю знаходились в середині таблиці.
Перший тайм завдяки Нікіті Максименку який відзначився під час кутового удару закінчився з рахунком 1:0.
А в другому таймі розпочався фестиваль голів. Спочатку на 51-й хвилині Олександр Ліщенко подвоїв перевагу, а вже на 57-й Максим Миколюк відквитав один м’яч. На 63-й хвилині Артур Атамась поновив паритет у два м’ячі, а Станіслав Капля на 70-й зробив рахунок 4:1. Останній м’яч в грі забив найкращий бомбардир Корсуня Антон Гончар. В підсумку Чайка-Лідеа здобуває перемогу та наблизилась до лідерів Tevitta-Ліги.

Попередні чемпіони

СК "Профіспорт" 2023

ФК "УТК" 2022

ФК "УТК" 2021