Результати 6-го туру DEFENDA-Ліги

В суботу відбувся 6-й тур Чемпіонату Черкаської області Defenda-Ліга. В 6-му турі команди забили найбільшу кількість мʼячів за шість тижнів Чемпіонату, а саме 26 голів за один ігровий день.

СК Карбон – СК Профіспорт 7:1

Розпочалась чергова гра цих команд вже зі швидкого м’яча у ворота Профіспорту. На 8-й хвилині Сергій Чеберяк не встиг за швидким Вадимом Тенжицьким, та зупинив його не за правилами в карному майданчику. Пенальті холоднокровно реалізував Вадим Тенжицький.

Ще через 2 хвилини Вадим Тенжицький оформив дубль та забив свій 11-й мʼяч в цьому сезоні Defenda-Ліги.

Попри велику кількість моментів які створили гравці Карбону більшість моментів реалізувати в перші хвилини команді Ігоря Столовицького реалізувати не вийшло. Гол у відповідь на 19 хвилині під час виконання штрафного забив Владислав Сидоренко якого забули одного на дальній стійці. Профіспорт намагався відповідати, але найбільше проблем виникало в захисті гостей. Третій мʼяч у ворота гостей забив Нікіта Пуш, а під кінець першого тайму Віталій Малимон рятуючи команду від удару Дмитра Кошелюка зрізав мʼяч у власні ворота. Перший тайм і рахунок 4:1.
В другому таймі малюнок гри не змінився Карбон продовжував атакувати що відобразилось у швидкий мʼяч Матвія Глущенко. Нікіта Пуш забив ще два мʼячі та оформив хет-трик. Впевнена перемога Карбону який рухається в напрямку Базису. Профіспорт після цієї гри покидає 4-те місце та відпускає 3-тє місце на 5 очок.

Ураган-Цетус – СК Базис 1:4
Ураган-Цетус після втрати очок в Золотоноші налаштовувався дати бій срібному призеру DEFENDA-Ліга минулого року.
З Перших хвилин Черкащани почали з володіння м’яча та пошуками як скрити захист суперника.  Поки гравці Черкащан намагалися увійти в гру Валерій Блажко одним із перших ударів відкрив рахунок у грі. Не встигнули гравці Ураган-Цетусу розіграти м’яч в центрі поля як Юрій Грінчук прорвався лівим флангом та загнав м’яч у дальню дев’ятку. В першому таймі Ураган-Цетус один м’яч відквитав, м’яч скасували через положення поза грою. Другий тайм Ураган-Цетус кинув великі сили в атаку, але захисні редути Базису було дуже важко пройти гравцям Ураган-Цетусу. Базис дуже вміло використовував контратаки в які вибігали Антон Росс та Валерій Блажко. На 70-й хвилині в одній з таких атак Ілля Балюк який тільки вийшов на заміну першим дотиком замкнув передачу з флангу. 0:3. Ще через 4 хвилини Олександр Бондаренко приєднався до атаки та забив 4-й м’яч Базису. В’ячеслав Ткаченко мав хорошу можливість відквитати один м’яч зі штрафного, але Роман Кузьмак зробив хороший сейв. Але зберегти Роману ворота на замку в цій грі, завадив Макар Погребняк. В’ячеслав Ткаченко на 85-й хвилині відчайдушно кинувся до штрафного майданчика суперника де його не за правилами зупинив захисник Базису. Виконувати стандарт підійшов Макар Погребняк, Роман Кузьмак удар потягнув, але відбив м’яча перед собою, а з добивання Макар все-таки забив єдиний м’яч Урагану в цій зустрічі. В підсумку 1:4 Базис перед останнім матчем першого кола йде з максимальною кількістю очок, а Ураган-Цетус втрачає можливість наздогнати лідерів цього чемпіонату. Варто відзначити що Базис в цій грі забив 450 м’яч команди в історії Чемпіонату Черкаської області серед команд Вищої ліги та Defenda-Ліги.

ФК УТК – Шевченків край 4:0
Тепличники після поразки в дербі Уманщини від СК Базис, права на помилку більше не мали, вже з перших хвилин гравці УТК кинули великі сили на штурм воріт Артема Пащенка, якому за перші хвилини гри прийшлося не солодко і саме гра воротаря не дозволити рахунку бути дуже розгромним. На 10-й хвилині Артем Король забив свій перший м’яч в Defenda-Лізі, а через 23 хвилини Артем оформив дубль та подвоїв перевагу. Під кінець першого тайму Володимир Здирко забив свій третій м’яч в цьому сезоні та третій в цій грі. Варто відзначити Шевченків край який попри рахунок намагався грати та створювати моменти біля воріт суперника. Під кінець гри Віталій Зоря поставив крапку в цій грі та довів рахунок до 4:0. УТК впевнено перемагає та закріплюється на 3-му місці. В наступному турі УТК поїде в гості до Олімпу, а Шевченків край зустрічатиме Ураган-Цетус.

СК Росава – Олімп 8:2
Як і передбачалось гра вийшла дуже цікавою. Попри складності з якими в цьому році зіштовхнулися більшість команд Чемпіонат підходить до закінчення першого кола. Не обійшлося й Олімпу який на цю гру приїхали без основних гравців та без перебільшень в першому таймі дали бій Росаві.
Вже на 2-й хвилині Владислав Дорошенко відкрив рахунок в грі. А на 6-й хвилині Антон Оганесов реалізував пенальті. Ще через 6 хвилин Халілов знову вивів Росаву вперед, але не минуло 10 хвилин як Антон Оганесов знову зрівняв рахунок 2:2. А на 31-й хвилині Ягуф Халілов забив з далекої відстані з ударом воротар Олімпу не впорався. На останній хвилині першого тайму Віталій Анікієнко забив 4-й м’яч Росави в цій грі. На 87 хвилині Антон Матвієнко не реалізував пенальті Віктор Єрошов потягнув удар Антона.
В другому таймі Росава грала по рахунку та забила ще 4 м’ячі, своїми голами відзначились Віталій Анікієнко, Богдан Горбань, Руслан Барсен та Яременко Олександр. Росава здобуває впевнену перемогу та після цієї гри виходить на 4 місце. Росава здобуває 10-ту перемогу в історії зустрічей з Кам’янським Олімпом. В наступному турі Росава зіграє на виїзді з Профіспортом, а Олімп прийматиме ФК УТК.

Попередні чемпіони

СК "Профіспорт" 2023

ФК "УТК" 2022

ФК "УТК" 2021