Анонс 7-го туру Defenda та Tevitta-ліги

8-го червня відбудеться останній тур першого кола DEFENDA-Ліги.

СК Базис – СК Карбон

Центральна гра туру відбудеться на Уманщині. Базис після перемоги в минулому турі йде без поразок та підходить до гри з Карбоном в гарному настрої. Карбон в минулому турі здобув впевнену перемогу над Профіспортом, але команда Ігоря Столовицького зазнала однієї поразки в 4-му турі від Ураган-Цетусу, та має у своєму активі 15 очок відстаючи від Базису на 3 очки. Важливість цієї гри розуміють обидві команди через те, що переможець цієї зустрічі піде на літню перерву на першому місці, Базис влаштує навіть нічия.
Минулого року ці команди двічі грали між собою, в Городецькому команди зіграли в нічию 2:2, а в Білозір’ї Базис здобув перемогу 1:3. Як ці команди зіграють цієї суботи ви зможете переглянути онлайн-трансляцію на нашому ютубі.
Історія зустрічей:
3-й тур другого етапу DEFENDA-Ліга
СК Базис – СК Карбон 2:2
Голи: Блажко 15′, 40′ – Кулініч 23′, Пантелей 63′.
Кращі бомбардири команд:
СК Базис – Валерій Блажко 6, Антон Росс 3,.
СК Карбон – Вадим Тенжицький 11, Нікіта Пуш 4, Дмитро Кошелюк 3.

СК Профіспорт – СК Росава
В минулому турі Профіспорт програв Карбону та втратив 4-те місце дозволивши обійти Росаві, Росава після перемоги над знекровленим Олімпом вийшла на 4 місце та продовжує переслідувати ФК УТК. Росава в минулому турі здобула свою 55-ту перемогу за весь час участі команди в Чемпіонаті Черкаської області серед найкращих команд області. Ця гра для обох команд важлива тому, що переможець цієї пари зможе закріпитись на 4 місці та на перерву піти у ролі переслідувача трійки лідерів. Профіспорт в минулому турі зазнав 3 поразки в DEFENDA-Лізі та 10-ї за участі команди в Чемпіонатах області.
Минулого року ці команди між собою зустрічалися двічі тоді двічі перемогою здобули торішні Чемпіони DEFENDA-Ліги:
3-й тур другого етапу DEFENDA-Ліга
СК Профіспорт – СК Росава 4:0
Голи: Пуха 16′, Панасенко 49′, Смажелюк 82′, 88′.
7-й тур другого етапу DEFENDA-Ліга
СК Росава – СК Профіспорт 3:4
Голи: Кострома 13′, Дорош 62′, Кравченко 79′ – Чорний 44′ (пен.), 50′ (пен.), 90+3′, Біда 90+2′.
Кращі бомбардири команд:
СК Профіспорт – Вадим Чорний 6, Владислав Сидоренко 4, Євгеній Панасенко 2,  О. Головко 2.
СК Росава – Арсен Манасян 4, Богдан Горбань 2, Руслан Барсен 2.
Запланована онлайн-трансляція матчу на нашому ютуб каналі.

Шевченків край – Ураган-Цетус
Шевченків край набирає обертів, після поразки від ФК “УТК” команда зосередиться на позитивному результаті в грі з Ураган-Цетусом.
Черкащани в минулому турі програли вдома Базису та відпустили трійку лідерів на 5 очок, щоб наблизитись до лідерів команді В’ячеслава Гамалія необхідно здобувати перемогу та надіятись що конкуренти втратять свої очки. Шевченків край якщо порівнювати з першими матчами DEFENDA-Ліги вже не є прохідною командою, та зробить все щоб досягнути успішного результату. Раніше ці команди між собою не перетиналися та зустрічатимуться вперше в Чемпіонаті області. Ураган-Цетус в цій грі може забити ювілейний 100 м’яч серед кращих команд в Чемпіонаті області. А Шевченків край може здобути 10-ту перемогу в DEFENDA-Лізі за два роки виступів серед кращих команд області.
Кращі бомбардири команд:
Шевченків край – Владислав Білоус 2, Іоан Кравченко 2.
Ураган-Цетус – Макар Погребняк 4.

Олімп – ФК УТК
В минулому турі Олімп зазнав поразки від Росави, але всі команди знають як важко грати дома в Олімпу, підтвердженням є гра 4-го туру Олімп – Базис, де СК Базис так і не зміг розмочити ворота Віктора Єрошова. Тепличники посідають 3-тє місце та зроблять все аби на ньому залишитись перед перервою.  За вісім років зустрічей Кам’янка останній раз перемагала УТК ще у 2020 році. А в далеких 2015 та 2016 грали в нульову нічию.
Минулого сезону УТК двічі перемагав Олімп, в Кам’янки УТК перемогло 0:8, а в Палаці УТК виграло 3:1. 
Кращі бомбардири команд:
Олімп – Антон Оганесов 2.
ФК УТК – Віталій Зоря 4, Роман Потапов 3, Володимир Здирко 3, Артем Король 2, Євгеній Єжаченко 2.

Tevitta-Ліга
В неділю 9-го червня матчами 7-го туру більшість команд підуть на літню перерву.

Граніт – Халк
Минулого туру Граніт не зміг дотиснути Патріот, а Халк в кінці зустрічі програв Шполянам.
Після 6-го туру Граніт посідає третє місце та продовжує боротися за найвищі місця Tevitta-Ліги. Халк після поразки посідає останнє місце в турнірній таблиці, але перемога може команду підняти на 6-те. Граніт в цій грі не зможе розраховувати на свого кращого бомбардира команди Андрія Юшкова який отримав дискваліфікацію.
Кращі бомбардири команд:
Граніт – Андрій Юшков 3, Максим Горщинський 3.
Халк – Андрій Ососкало 2. 

ФК Шпола – Рось
В минулому турі Шполяни здобули першу перемогу в турнірі покинувши останнє місце, яке команда займала протягом 3-х турів поспіль.
Гра буде принциповою, оскільки у випадку перемоги господарі можуть обійти опонента та зайняти 6- місце. Рось в минулому турі зазнали поразки від Ренету 0:5. Підопічні Олега Дякуна поки не можуть демонструвати стабільний футбол, але немає ніяких сумнівів що в цій грі команда буде до останнього боротись на футбольному полі задля успішного результату.
Кращі бомбардири команд:
Шпола – Владислав Гирич 1, Олександр Токарев 1, Алан Джиоєв 1, Богдан Поліщук 1.
Рось – Антон Гончар 2, Максим Миколюк 2.

СК Ренет – ФК Тальне
Один з центральних матчів 7-го туру відбудеться в на полях колишнього Городищенського району. В гості до Ренету приїде ФК Тальне. Тальне в минулому турі перервало серію з двох поразок здобувши перемогу над Чайка-Лідеа. Тальне та Ренет займають 2 та 4 місце в турнірній таблиці, Тальне на 2 очки випереджає Ренет, тому очікується безкомпромісна боротьба в якій переможе найсильніший.
Кращі бомбардири команд:
СК Ренет – Віталій Грицай 6, Віталій Антоненко 5.
ФК Тальне – Роман Дашко 4, Тимур Кавун 3, Сергій Кравченко 2.

Чайка-Лідеа – Патріот
Ще одна цікава гра відбудеться в Черкаському районі. Патріот набрав гарну форму та демонструє на полі цікавий футбол, в минулому турі якби не вилучення у складі Патріоту, команда могла б досягнути й іншого результату, але в підсумку нічия не найгірший результат який міг трапитись. Чайка-Лідеа наразі посідає 5-те місце та у випадку перемоги може наздогнати Ренет та Тальне. Патріоту, щоб залишитись на першому місці потрібно перемагати, тому що попереду у Смілян ще перенесена гра 2-го туру з Ренетом. У складі Патріота не зіграє Сергій Онученко який за рішенням КДК отримав 4-х матчеву дискваліфікацію.
Кращі бомбардири команд:
Чайка-Лідеа – Станіслав Капля 2, Максим Броварський 2, Владислав Зєнков 2.
Патріот – Роман Боярський 3, Петро Демченко 2, Сергій Вечірній 2, Павло Видиш 2.

Попередні чемпіони

СК "Профіспорт" 2023

ФК "УТК" 2022

ФК "УТК" 2021