Завершилось перше коло DEFENDA-Ліги

8-го червня матчами 7-го туру Чемпіонату області серед команд DEFENDA-Ліги завершилось перше коло змагань. В останньому турі команди забили 16 м’ячів та відбулися зміни в турнірній таблиці.

СК Базис – СК Карбон 0:1
Центральна гра 7-го туру відбулась у Городецькому де зустрічалися сусіди по турнірній таблиці. Базис який підходив до цієї гри на першому місці та до цієї гри команда не знала гіркоти поразок в Чемпіонаті зіштовхнулася зі справжнім спротивом команди з Черкас. Карбон перед грою займав друге місце та відставав від Базису на 3 очки, Карбону, щоб закінчити перше коло на першому місці влаштовувала тільки перемога.
На 24 хвилині найкращий бомбардир Карбону та лідер по за битим м’ячам в DEFENDA-Лізі Вадим Тенжицький відкрив рахунок, але за мить до цього Вадим порушив правила у штрафному майданчику господарів. Тому гол скасували. А перший та єдиний гол у грі забив Сергій Дєдов, на 54-й хвилині Сергій замкнув навісну передачу від Вадима Тенжицького, та записавши до свого активу 3-й гол в цьому Чемпіонаті. Штурм воріт Черкащан в кінці матчу який влаштували футболісти Базису не дав результату в підсумку мінімальна перемога Черкащан які завершують перше коло на першому місці та готуються до півфіналу Кубка Черкаської області де зустрінуться з ФК УТК. А Базис видавши хороші результати в першому колі йде на перерву до середини серпня на другому місці випереджаючи ФК УТК на три очки.

СК Профіспорт – СК Росава 7:2
Найрезультативніша гра цього туру відбулась у Золотоноші, Профіспорт приймав Росаву. Саме в зустрічі цих команд минулого сезону Профіспорт здобув одну з найважливіших перемог, завдяки чому команда Віталія Ластівки стала Чемпіоном області. Цього року обидві команди йдуть в середині турнірної таблиці намагаючись наздогнати лідерів чемпіонату.  Вже на 10-й хвилині не по спортивному досвідчений воротар Росави Ярослав Іщенко відмахнувшись вдаривши ногою суперника. Пенальті реалізував Богдан Вініченко. На 17-й хвилині Владислав Сидоренко подвоїв перевагу, а на 23 хвилині Богдан Вініченко оформив дубль та довівши рахунок до 3:0. На 29-й хвилині Ягуф Халілов реалізував пенальті у ворота Профіспорту скоротивши відстань в рахунку, а ще через 6 хвилин Вадим Новиков виявися найспритнішим в штрафному майданчику господарів та скоротив відставання до одного м’ячу. Перший тайм команди пішли за рахунку 3:2. Після перерви гравці Профіспорту вийшли зарядженими на перемогу та мали велику кількість моментів що відзначитись, в деяких моментах атакувальним гравцям господарів не вистачало останнього удару в інших брак майстерності. Але все змінив вихід Олега Головка, на  70-й хвилині Олег забив 4-й м’яч у ворота Росави. На останніх хвилинах зустрічі зумів відзначитись Сергій Біда, який скористався далеким виходом з воріт голкіпера гостей та закинув м’яч за комірець Ярославу Іщенку. 5:2. На 86-й та 87-й хвилині забили Вадим Гонщик та Вадим Чорний. Для Вадима Чорного це став 7-й м’яч у цьому Чемпіонаті. В підсумку впевнена перемога Профіспорту які закінчують перше коло на 4-му місці випереджаючи Ураган-Цетус по різниці забитих та пропущених м’ячів. Росава перше коло завершує на 6-му місці маючи у своєму активі 9 очок та відстаючи від 4-го місця на 1 бал.

Шевченків край – Ураган-Цетус 0:1
Шевченків край у Лебедині приймав Ураган-Цетус. В цій грі Шевченків край продемонстрував один з найкращих матчів цього сезону. Підопічні Романа Слинька грали на рівних проти більш досвідченого суперника. На 15-й хвилині за фол Івана Соломки в штрафному майданчику на В’ячеславу Ткаченку арбітр призначив пенальті у ворота Шевченків краю. Макар Погребняк не зумів переграти Артема Пащенка. А єдиний гол у грі забив Макар Погребняк на 75-й хвилині прорвавшись по лівому флангу Макар пробив під дальню стійку вивівши свою команду уперед. Ураган-Цетус забив 100-й м’яч в Чемпіонаті області серед команд Вищої ліги та здобув важливу перемогу яка дозволила Черкащанам зрівнятись з Профіспортом у турнірній таблиці. Шевченків край після поразки залишається на перед останньому місці маючи у своєму активі одну перемогу, але кінцівкою першого кола керівництво команди може бути повністю задоволено.

Олімп – ФК УТК 0:5
Олімп в Кам’янці приймав ФК УТК. Тепличники з перших хвилин взяли гру під свій контроль та намагаючись створювати небезпеку біля воріт господарів. кам’янчани відповідали контрвипадами, але результативними діями господарі так і не змогли відзначитись у цій грі. Попри впевнену гру воротаря господарів Віктора Єрошова гол прийшов на останніх хвилинах першого тайму. Спочатку на 43-й хвилині Сергій Крилов забив зі штрафного, а менш чим через дві хвилини Володимир Здирко подвоїв перевагу гостей. В другому таймі УТК закріпив свій успіх голами Артема Короля, Віталія Зорі та граючого тренера команди Олександра Казанюка. 0:5 УТК впевнено закінчує першу частину та впритул наздоганяє лідерів DEFENDA-Ліги СК Карбон та Базис. Для Олімпу та УТК далі очікують півфінали Кубка де Олімп прийматиме Ураган-Цетус, а ФК УТК поїде в гості до Карбону.

Попередні чемпіони

СК "Профіспорт" 2023

ФК "УТК" 2022

ФК "УТК" 2021