Олександр Болюк: “Одним з факторів, що мотивував президента команди Нарека Казаряна заявити команду, було бажання повернути Кубок та Чемпіонство області до міста Черкаси”

Спеціально для ЧОАФ начальник команди СК “Карбон” Олександр Болюк розповів про розвиток команди, амбіційні плани та підготовку до фінального матчу Кубку Черкаської області “Кубок Героїв ЗСУ”.

– Ваша команда вперше у своїй історії вийшла до фіналу Кубку Черкаської області «Кубок Героїв ЗСУ», де зустрінетесь з іншою командою міста Черкас “Ураган-Цетус”.
Як триває підготовка? що для вас та команди означає ця подія?
– Підготовка до фінального матчу триває в плановому режимі. Для нашого колективу це має важливе значення, адже вихід до фіналу Кубку Черкаської області – це підтвердження того, що президент клубу Нарек Казарян обрав правильну стратегію розвитку команди та результат роботи головного тренера Ігоря Столовицького.

– Минулого сезону ваша команда вперше взяла участь серед кращих команд області DEFENDA-Ліги та зуміли завершити сезон на 5-му місці, а у Кубку Черкащини в 1/4 фіналу ви поступилися тогорічному володарю ФК “УТК”.
Що змінилося у команди з того часу?
– Перший сезон для команди був складним. Перед початком минулого сезону зустрілись з президентом команди обговорювали організаційні питання, та поставили перед собою завдання: вийти в плей-офф чемпіонату і закріпитись в турнірній таблиці, що і вдалось досягти. З цього приводу хотів подякувати гравцям, які виступали за СК “Карбон” у першому для команди сезоні. Так, в Кубку поступились досвідченій команді “УТК”, мабуть, з того моменту для нас ця команда стала принциповим суперником. За результатами сезону було зрозуміло, що для розвитку команди необхідно підсилюватись сильними гравцями та організувати якісний тренувальний процес. В результаті склад команди оновився на 80%.

– Цього року ваша команда підсилилась та на початку сезону стала переможцем передсезонного міжобласного турніру «Кубок Першина LNZ», після першого кола команда займає перше місце у турнірній таблиці «Defenda Ліги».
Які плани на друге коло чемпіонату та чи планує ваша команда брати участь у Кубку серед аматорських команд України ?
– Ігорем Столовицьким було проведено якісну передсезонну підготовку команди, що втілилось у перемогу в Кубку Першина. Ми хочемо виграти Чемпіонат області та Кубок області. Одним з факторів, що мотивував президента команди Нарека Казаряна заявити команду у великий футбол, було бажання повернути Кубок та Чемпіонство області до міста Черкаси, адже довгий час обласний центр не був представлений командою в обласних аматорських змаганнях. В цьому році спробуємо свої сили в Кубку серед аматорських команд України, що дасть змогу перевірити свої сили з командами інших регіонів країни.

– В Чемпіонаті ваша команда зазнала однієї поразки, трапилось це в грі з майбутнім суперником по фіналу “Ураган-Цетус”.
Які футбольні якості можете виділити у цієї команди?
– З сильних сторін команди “Ураган-Цетус” я б відмітив: постійний тренувальний процес, досвідченого тренера Вʼячеслава Гамалія, склад команди, який не один рік грає разом. Особисто мені імпонує їхня гра з трьома центральними захисниками. Тому вважаю, що фінал повинен бути цікавим та напруженим. Звісно хотілось би щоб цей поєдинок пройшов без повітряних тривог! Слава Україна та слава ЗСУ !

Попередні чемпіони

СК "Профіспорт" 2023

ФК "УТК" 2022

ФК "УТК" 2021