Олексій Ільченко: “Взагалі те, що у нас проходить Чемпіонат області під час війни та проходить на високому рівні – це заслуга ЧОАФ і керівників клубів”

Спеціально для ЧОАФ адміністратор “Шевченків край” Олексій Ільченко підсумував виступи своєї команди в першому колі “DEFENDA-Ліги”, розповів про заввдання команди на друге коло та трансферні цілі та політику команди.

-Як оціните виступи команди в першому колі? Які завдання будуть стояти у команди на друге коло?

-Попри результат, але все ж виступ команди в першому колі вважаю задовільним. Стартували просто жахливо. Поразки 0:9 від Карбону та 1:7 від Профіспорту в перших двох турах взагалі поставили під сумнів участь нашої команди у вищій обласній лізі. Далі вдалося трохи налагодити гру колективу і вже були матчі, де ми продемонстрували досить пристойну гру. В матчах з Базисом 1:2, з Росавою 2:3, Ураган-Цетусом 0:1, хоч і зазнали поразок, але давали бій суперникам і за ці поразки вже не так соромно… Ну і вдалося в першому колі отримати свою першу перемогу в DEFENDA-Лізі над Кам’янським Олімпом 2:0.

-Якщо порівняти гру вашої команди в минулому сезоні та цього, які зміни у команди можете відзначити ?

-В минулому сезоні була одна ліга, де грали всі команди із вищої та першої ліги. Тому інколи рівень команд дуже різнився. В нинішньому сезоні граємо у вищій лізі серед кращих клубів області та кожна гра тут – це “заруба” із сильним суперником. З минулого сезону залишили в складі команди лише декілька найсильніших гравців і почали будувати команду практично з нуля. Що до якості гри, то передивляюся відео наших матчів з минулого сезону і нинішнього, то безперечно якість гри в цьому сезоні у нас на значно вищому рівні, ніж в минулому.

-На вашу думку що найтяжче в організації проведення обласних футбольних матчів під час війни, та як вам та вашим керівникам вдається зберігати футбол у вашому регіоні?

-Взагалі те, що у нас проходить Чемпіонат області під час війни та проходить на високому рівні – це заслуга ЧОАФ і керівників клубів. Адже багато гравців виїхало за кордон. Є гравці, які зі зброєю в руках захищають Україну в лавах ЗСУ. Більшості взагалі зараз не до футболу. Знайти зараз хороших якісних гравців дуже складно.

-Хто найбільше вразив вас в першому колі з футболістів Шевченків краю цього року?

-У нас хороший надійний воротар Артем Пащенко, який я вважаю, що один з найкращих воротарів в області. Вже після 0:9 від Карбону до складу нашої команди долучився Олександр Раковський, який зумів своїм досвідом та авторитетом значно покращити гру колективу. А самий прогресуючий гравець у нас – це молодий Руслан Сальніков. Від початку повномасштабного вторгнення російської нечисті в Україну, Руслан з Харкова переїхав до Черкас. Грав за футзальну команду МСК “Дніпро” Черкаси. На початку минулого сезону ми запросили його спробувати свої сили не лише у футзалі, а й у футболі. І якщо в минулому сезоні Руслан виходив переважно на заміну, то в цьому сезоні став повноцінним гравцем основи, граючи і в захисті і в півзахисті.

-Чи будуть у команди після перерви нові гравці, та чи є у вашому складі вихованці зі Звенигородського району?

-Взагалі-то плануємо зберегти склад, який грав у нас в першому колі і додати 3-4 гравців для підсилення. Якихось кардинальних змін однозначно робити не будемо, але 3-4 гравці для підсилення позицій нам потрібно. На даний час у нас зі Звенигородського району грає 5 гравців із Ватутіного на чолі із легендою обласного футболу Веніаміном Білоусом та його сином Владиславом. Також є гравець зі Шполи. Зараз ведемо перемовини із захисником зі Звенигородки, який нещодавно грав за ЛНЗ Ю-19. У нього безліч пропозицій від клубів 2-ї ліги України та кращих клубів Черкащини, але намагаємося його запевнити, що найбільше він потрібен саме нам. Взагалі-то слідкуємо за всіма футболістами, які родом зі Звенигородського району : Звенигородка, Ватутіне, Шпола, Лисянка, Тальне, Катеринопіль і по можливості стараємося, щоб вони грали саме за наш ФК «Шевченків край» Звенигородський район. Політика нашого клубу така, що на обласній футбольній карті ми представляємо не місто Звенигородка, а Звенигородський район і домашні матчі проводимо не у Звенигородці, а у центрі футболу Звенигородського району в селі Лебедин. Ну і наша з тренером Романом Слиньком мрія і це мрія всіх наших вболівальників, щоб у футболці футбольного клубу «Шевченків край» грав найтитулованіший на сьогодні гравець зі Звенигородки і вихованець Звенигородського футболу Вадим Чорний.

Перед 2-м колом плануємо провести декілька товариських матчів. Вже досягли домовленості з Профіспортом із Золотоноші, Росавою Степанці, Олімп Кам‘янка. В цих матчах плануємо переглянути більше ніж 10 нових гравців. Даємо можливість молодим гравцям грати на пристойному рівні проти найсильніших клубів області. Все-таки ті ж футбольні клуби Карбон, Ураган-Цетус, Росава будують кадрову політику на досвідчених гравцях, які мають дати результат вже сьогодні. І молодим гравцям, які ще не мають досвіду на високому рівні, то пробитися до складу цих клубів практично не можливо. В кращому випадку будуть гріти лавку, виходячи на заміну на 5-10 хвилин. Ми ж даємо можливість молодим і перспективним набратися досвіду в нашій команді, мати постійну ігрову практику і бути на видноті у кращих клубів Черкащини.

Попередні чемпіони

СК "Профіспорт" 2023

ФК "УТК" 2022

ФК "УТК" 2021