Підсумки Тижня футболу

В рамках Тижня масового футболу УЄФА, який проходив 21 – 29 вересня 2019 року, в містах і районах Черкащини відбулися різні футбольні заходи: змагання серед хлопчаків і дівчат, ветеранів футболу, футболістів-аматорів, учасників АТО, а також зустрічі дітей із ветеранами футболу, чинними гравцями та інші заходи. Зокрема, турніри серед дітей пройшли в селі Білозір’я Черкаського району «Черкаси футбольні – 2019», Тальнівському районі «Пам’яті Героїв» та «Співоче поле», смт. Чорнобай  пам’яті воїна Афганістану Олександра Татаровського, турніри з міні-футболу серед юнаків і дівчат в Городищенському, Лисянському, Кам’янському районах, Паланківський, Степанецькій об’єднаних територіальних громадах, Воронецькій ЗОШ Жашківського, ЗОШ с. Лебедин Шполянського районів та інших населених пунктах. 

Насиченими були заходи в містах Сміла, Умань та Золотоніському районі, де проводилися змагання І та ІІ етапів на призи клубу «Шкіряний м’яч». Також в м. Сміла – в ЗОШ № 10 проведено вікторини «Впізнай футболіста», «Знавець FIFA. Вгадай команду» та виховні години «Що ти знаєш про футбол», а в ЗОШ № 2 вікторини «Переможці чемпіонатів Європи з футболу» та «Історія виникнення і розвитку футболу». В Умані відбулися майстер-класи з вихованцями місцевої дитячо-юнацької спортивної школи, Золотоніському матч Суперкубку району та урочистості по нагородженню аматорських команд за підсумками футбольного сезону 2019 року. 

В Звенигородці серед команд ветеранів проведено турнір пам’яті «Легенд Звенигородського футболу», в Чорнобаї серед аматорських команд турнір пам’яті Григорія Злидара. В Городищі Кубок району з міні-футболу серед ветеранських команд. 

В регіонах області цьому заходу були приурочені також аматорські чемпіонати районів і міст, в яких брала участь 141 команда та обласні і Всеукраїнські змагання, які проходили в цей період на теренах області. 

За попередніми даними в заходах Тижню масового футболу УЄФА взяли участь біля 6000 чол. різних верств населення.

Попередні чемпіони

СК "Профіспорт" 2023

ФК "УТК" 2022

ФК "УТК" 2021