Володимир Фощій: «Про пом’якшення Урядом карантину в спортивній частині»

Перший заступник голови, виконавчий директор ФФЧО прокоментував для сайту Федерації чергові пом’якшення Урядом карантину, що стосуються спортивної частини.

Відповідно до рішення Уряду, з 22 травня відбулися пом’якшення карантинних обмежень.

Зокрема, дозволено проведення спортивних змагань до 50 осіб та без глядачів. Проте необхідно зазначити, що цей дозвіл передбачений лише для спортсменів та команд вищих спортивних досягнень з метою їх підготовки та участі у міжнародних і європейських змаганнях, які розпочнуться або будуть продовжені після надання на це дозволів відповідними світовими та європейськими організаціями.

При проведенні змагань з футболу без глядачів, запроваджуються і інші надзвичайно жорсткі вимоги. Для футболістів, офіційних осіб, обслуговуючого персоналу команд, арбітрів та інших задіяних – повна ізоляція, регулярне тестування на коронавірус, а також ряд дозволів і гарантій організаторів змагань, клубів та місцевих органів влади, щодо забезпечення безпеки та здоров’я учасників змагань.

Стало відомо, що забезпечити виконання вищезазначених вимог, не під силу клубам другої ПФЛ, і які прийняли рішення припинити змагання весняної частини. А серед клубів першої професіональної ліги, продовжити змагання чемпіонату дали згоду 7 із 16 команд.

Не продовжувати змагання серед команд U-21 та U-19 висловили бажання і керівники клубів ПЛ.

Що стосується аматорського футболу в частині проведення обласних змагань? Все залежить від подальшого розвитку коронавірусу. Якщо буде позитивна динаміка його спаду, то можна сподіватися на їх початок у третій декаді червня місяця, адже Уряд продовжив карантин до 22 червня.

Зазначу, що для проведення змагань розіграшу Кубку та чемпіонату і першості області при сприятливих погодних умовах є ще час.

Тож залишається лише чекати на подальший перебіг подій та сподіватися на краще.

При цьому, також повідомляю, що обласні дитячо-юнацькі змагання весняної частини сезону 2019-2020р.р. не будуть поновлюватися.

Всім здоров’я та оптимізму!  

Попередні чемпіони

СК "Профіспорт" 2023

ФК "УТК" 2022

ФК "УТК" 2021