Стартує Чемпіонат області 2020

25 червня у Черкасах, на головній спортивній арені «Центральний стадіон», обласна Федерація футболу провела нараду за участю представників аматорських футбольних клубів (команд) учасників обласних змагань 2020 року. 

Учасникам заходу було доведено рекомендації щодо організації протиепідемічних заходів та вимоги під час проведення матчів обласних змагань серед аматорських команд в умовах карантину з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19. 

Зазначимо, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України №392 від 20.05.2020р. «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 та етапів послаблення протиепідемічних заходів»,   обласні змагання з футболу проводитимуться без глядачів.

Відповідальність за дотримання даної постанови та організацію протиепідемічних заходів, при проведенні футбольних матчів, покладається на футбольні клуби (команди).

В першому турі Чемпіонату області 2020 року серед команд вищої ліги, який відбудеться 27 червня зустрінуться між собою:

«Альтаїр» Драбів – СК «Базис» Кочубіївка                                                              

ФК «УТК» Паланка – СК «Росава» Степанці                                                

«Олімп» Кам’янка – «Златокрай-2017» Золотоніський р-н              

ФК «Родень» Канів – ФК «Авангард» Монастирище                           Перенесено

Команди вказані першими є господарями поля.

Матч в Каневі перенесено за клопотанням керівництва ФК «Авангард», в зв’язку з не вирішенням ряду організаційних питань участі команди та згоди команди ФК «Родень». 

Початок першості області серед команд першої ліги відтерміновано через те, що не всі вони гарантують виконання вищезазначених умов та вимог при проведенні змагань без глядачів.

Попередні чемпіони

СК "Профіспорт" 2023

ФК "УТК" 2022

ФК "УТК" 2021