Новини обласного футболу

* * * 

За повідомленням дитячо-юнацької футбольної ліги України, у вересні поточного року, звичайно, що якщо не буде ніяких ускладнень, викликаних коронавірусом, дитячо-юнацький футбол повернеться до свого звичайного стану і розпочнуться змагання сезону 2020/2021 у чотирьох лігах, а саме: 

– Еліт ліга – юнаки (U-14, U-15, U-16, U-17) 24 клуби;

– Вища ліга – юнаки (U-14, U-15, U-16, U-17) 40 клубів;

– Перша ліга – юнаки (U-15, U-17) 80 клубів;

– Перша ліга – юніори (U-19) 40 клубів.

Відповідно до вимог та процедури – на основі підтверджень дитячо-юнацьких спортивних закладів і спортивних клубів області та клопотання обласної Федерації футболу, ДЮФЛУ включила до цих турнірів наступні команди Черкащини:

– Вища ліга – юнаки – «Дніпро-80» Черкаси, СДЮСШОР Черкаси;

– Перша ліга – юнаки – «Юність-Базис» Умань;

– Перша ліга – юніори – МСК «Дніпро» Черкаси.  

* * *

16 серпня п.р. розпочнеться цьогорічний чемпіонат області серед команд ветеранів 40+. Нажаль, через складну ситуацію викликану коронавірусом, в змаганнях виявили бажання взяти участь всього шість команд. 

За пропозицією команд, змагання на першому етапі пройдуть у двох групах, розподілених за територіальним принципом по три команди в кожній, у два кола за принципом «кожний» з «кожним» на своєму полі та полі суперника.

Група «А» – «Спартак-Колос» Золотоніщина, «Профіспорт» Золотоноша, «Ветеран» Сміла.

Група «Б» – «Ятрань-80» Умань, «Ветеран» Тальне, «Зевс» Лисянка.

Другий етап чемпіонату пройде за участю команд, що займуть 1 – 2 місця в групових змаганнях, а чемпіона і призерів визначить третій (фінальний) етап.

* * *

Контрольно-дисциплінарний комітет ФФЧО, за незадовільну організацію протиепідемічних заходів (присутність глядачів на трибунах стадіону) в умовах карантину з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, під час проведення календарного матчу чемпіонату області з футболу між командами «Олімп» Кам’янка – СК «Базис» Кочубіївка, що відбувся на стадіоні м. Кам’янка, 1 серпня поточного року та взявши до уваги попереднє зауваження команді з цього приводу, застосував до команди «Олімп» фінансові штрафні санкції у вигляді сплати грошового внеску в розмірі 1000,00грн.

Попередні чемпіони

СК "Профіспорт" 2023

ФК "УТК" 2022

ФК "УТК" 2021