Новини обласного футболу

5 вересня, свій перший офіційний матч в статусі професіональної футбольної команди проведе Черкаський МСК «Дніпро».  Цього дня, в Черкасах його суперником в матчі чемпіонату України серед друголігових команд стане також новачок цих змагань Харківський «Метал». Зустріч розпочнеться о 18-00 год.

*  *  *

7 вересня, у Львові проти місцевих «Карпат», розпочне чемпіонат України сезону 2020/2021 серед вищолігових жіночих команд колектив ЖФК «Пантери» м. Умань.

Зазначимо, що черговий чемпіонат в якому братимуть участь десять команд, через економічну скруту недорахувався трьох команд-учасниць минулорічних змагань, серед яких і команда «Ятрань-Берестівець» з Уманщини. 

*  *  *

Відповідно до Постанови Міністерства охорони здоров’я України, затвердженої головним державним санітарним лікарем України № 49 від 21.08.2020р. на території регіону (адміністративно-територіальної одиниці), на якій установлено «зелений» рівень епідемічної небезпеки на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19, дозволено проведення футбольних матчів за участі глядачів, але лише серед професіональних команд та за умови:   

– надання дозволу організатора змагань (УПЛ, ПФЛ);

– продажу квитків таким чином, щоб забезпечувалася дистанція 1,5м. між глядачами на трибунах. Продаж квитків повинен забезпечувати наявність вільних місць спереду, позаду, збоку, по-діагоналі, але не більше ніж 25% вболівальників від числа вболівальників, яких здатні вмістити сектори;     

– продажу квитків, що здійснюється лише онлайн, при умові дотримання процедури ідентифікації особи. Вболівальники команди гостей отримують квитки на тих же умовах;

– входу на стадіон виключно при наявності квитка з особистими даними глядача та документу, що посвідчує особу (п.10 Постанови КМУ № 641);

– користування глядачами засобами індивідуального захисту. Забороняється знімати маски і будь-яким способом контактувати з іншими глядачами на трибунах та приміщеннях стадіону;

– забезпечення організатором матчу температурного скринінгу глядачів, наявність дезінфекційних засобів на входах до стадіону, організацію розподілу глядачів по секторам трибуни щоб не виникло скупчення.     

Відповідальність за дотримання вимог протиепідемічних заходів при проведенні футбольних матчів, покладається на футбольні клуби учасники змагань.

Попередні чемпіони

СК "Профіспорт" 2023

ФК "УТК" 2022

ФК "УТК" 2021