Новини обласного футболу

Завершилися напівфінальні поєдинки цьогорічного обласного чемпіонату серед ветеранських команд 40+, які визначили пари команд, що змагатимуться за звання чемпіона та призові місця.

Звання чемпіона розіграють між собою Золотоніський «Профіспорт» та «Обрій» Христинівщина, а бронзові нагороди команди «Ветеран» Тальне та «Спартак-Колос» Золотоніщина.

Обидва поєдинки відбудуться 18 жовтня в м. Городище на районному стадіоні «Колос».

*  *  * 

Комітетом з проведення змагань ФФЧО, за участю представників команд, проведено жеребкування 1/2 розіграшу Кубку Черкаської області 2020 року серед аматорських команд.

Відповідно до Положення змагань, матчі команд-учасниць цього етапу пройдуть з двох ігор (вдома і на виїзді).

Перші поєдинки пройдуть 21 жовтня, в яких зустрінуться ФК «УТК» Паланка – «Олімп» Кам’янка та СК «Росава» Степанці – «Альтаїр» Драбів.

Матчі-відповіді відбудуться 25 жовтня.

*  *  *

Відповідно до спільної угоди ФФЧО і освітянських органів області, серед пріоритетних напрямків роботи з розвитку шкільного футболу є навчання та підвищення кваліфікації вчителів фізичної культури з методики викладання футболу.

Втілюючи цей напрямок роботи, в Черкасах, на базі інституту післядипломної педагогічної освіти відбулися навчальні курси на яких пройшли перепідготовку 32 вчителі фізичної культури навчально-освітніх закладів області. Програма цих навчань включала в себе 30 годин теоретичних та практичних занять.

Підготовка вчителів має стати ключовим чинником покращення рівня викладання футболу в школах, що зацікавить школярів до занять в футбольних секціях і відповідно поліпшить відбір обдарованих дітей. 

Попередні чемпіони

СК "Профіспорт" 2023

ФК "УТК" 2022

ФК "УТК" 2021