Новини обласного футболу

9 грудня 2020 року відбулося засідання Виконавчого комітету обласної Федерації футболу на якому було підведено підсумки роботи цього органу у 2020 році. Розглянуто також хід виконання обласної програми розвитку футболу у поточному році, ряд питань фінансово-господарської діяльності та затверджено календар спортивно-масових заходів Федерації на наступний рік, а футбольному активу області за вагомий особистий внесок в розвиток футболу були вручені Почесні відзнаки Української асоціації футболу та обласної Федерації футболу.

В роботі засідання виконкому взяла участь заступник начальника обласного управління у справах сім’ї, молоді та спорту Тетяна Уфімцева.

*  *  *

На виконання рішення Черкаської обласної ради від 03.06.2016р. «Про програму розвитку футболу в Черкаській області на 2016 – 2020 роки», управління у справах сім’ї, молоді та спорту обласної державної адміністрації та обласна Федерація футболу підвели та затвердили підсумки обласного огляд-конкурсу на кращу постановку роботи з розвитку футболу серед міських і районних спортивних організацій та федерацій футболу у 2020 році. 

За підсумками року переможцями визнано:

1 місце – Уманський район, 2 місце – Золотоніський район, 3 місце – Городищенський район. 

*  *  *

Обласна Федерація футболу спільно з обласною організацією спілки журналістів України визнали газету «Вечірні Черкаси» цьогорічним переможцем огляд-конкурсу на краще висвітлення футбольної тематики серед ЗМІ області. Протягом року, газетою висвітлено понад 100 різноманітних матеріалів зазначеної тематики.

Переможцем в номінації «Меценат футболу» визнано директора Уманського тепличного комбінату Миколу Васильовича Гордія. За його безпосередньої участі цьогоріч фінансувалися дві аматорські команди – учасниці вищолігового чемпіонату та першолігової першості області, а також побудовано стадіон в селі Кочержинці, що на Уманщині.    

*  *  *

Днями в Києві у Будинку футболу України відбулася робоча нарада для представників аматорських команд – претендентів на участь у другій професіональній лізі сезону 2021/2022.

В нараді також взяли участь представники ФК «ЛНЗ» Лебедин –   президент Андрій Полтавець та спортивний директор Василь Гречаний, які отримали інструкції з вимогами щодо проходження атестації та отримання атестату на право участі у другій ПФЛ. 

Зазначимо, що керівництвом ФК «ЛНЗ» в жовтні поточного року було направлено до Української асоціації футболу заяву щодо проходження клубом вищезазначеної атестації.

Попередні чемпіони

СК "Профіспорт" 2023

ФК "УТК" 2022

ФК "УТК" 2021