Новини обласного футболу

Головний тренер національної збірної команди України Андрій Шевченко, визначився із складом гравців, які братимуть участь у фінальній частині чемпіонату Європи 2020. Серед 26-ти футболістів заявочного листа команди на участь, включено також двох вихованців черкаського футболу Віталія Миколенка («Динамо» Київ) та Артема Довбика (СК «Дніпро-1» Дніпро). 

Слід зазначити, що кандидатом до національної збірної був ще один вихованець черкаського футболу Артем Бондаренко (належить донецькому «Шахтарю», в оренді ФК «Маріуполь»), але важка травма, отримана напередодні виклику до табору збірної, позбавила його цієї можливості.

На попередньому груповому етапі цього турніру, збірна України проведе матчі: 13 червня в Амстердамі проти збірної Нідерландів, а 17 і 21 червня в Бухаресті з командами Північної Македонії та Австрії відповідно.

* *

Переможець чемпіонату області сезону 2020/2021 серед юнацьких команд у віковій категорії 2006-2007 р.р.н., команда «Зоря-Академія» с.Білозір’я, візьме участь у міжнародному турнірі Football «Nika-Cyp» 2021, який пройде з 8 по 13 червня в Болгарії. Крім представника України, в турнірі братимуть участь також команди Болгарії та Румунії.

* *

З метою популяризації та подальшого розвитку дівочого футболу, Українська та Черкаська обласна асоціації футболу в м. Умані проведуть зональний Всеукраїнський футбольний фестиваль серед команд дівчаток WU-10. Разом з командою-господаркою «Пантери» учасниками цього заходу будуть команди Вінницької, Хмельницької та Чернігівської областей.

Попередні чемпіони

СК "Профіспорт" 2023

ФК "УТК" 2022

ФК "УТК" 2021