Золотий дубль “ЛНЗ”!

У фінальному матчі аматорського чемпіонату України представнику нашої області, команді “ЛНЗ” з Лебедина, нарешті підкорилася найвища сходинка п’єдесталу пошани, а разом з цим підопічним Юрія Баканова вдалося вперше в історії оформити золотий дубль.

Нагадаємо, що місяць назад гравці “ЛНЗ” святкували перемогу у Кубку України, відібравши почесний трофей у його володаря, полтавської “Олімпії”. Зараз, свої повноваження чемпіона перед гравцями з Лебедина, склали футболісти “Вікторії” з Сумщини.

З найпринциповішим своїм суперником лебединці у цьому сезоні зустрічалися двічі. В домашній грі команди розішлися миром, а от у виїзному матчі перемогу святкували господарі поля, забивши єдиний м’яч у доданий арбітром час з доволі сумнівного пенальті.

Таким чином, на фінальний поєдинок, який проходив у Києві на полі НТК ім. В.Баннікова, гравці “ЛНЗ” вийшли більш ніж мотивованими. І ця мотивованість вже на 4 хвилині втілилася у забитий гол. Після подачі зі штрафного з правого флангу досвідченим Андрієм Сторчоусом (якому, до речі, в цей день виповнилося 27 років), центральний захисник “Вікторії”  Ігор Чередниченко зрізав м’яч у власні ворота. Протягом матчу сумчани намагалися відігратися і мали чимало моментів для того, щоб повернути рівновагу у рахунку. Проте й лебединці не відсиджувалися в обороні. На четвертій доданій хвилині матчу, після стрімкої контратаки “ЛНЗ”, Павло Замуренко подвоїв рахунок й зняв питання щодо золотих нагород Чемпіонату України серед аматорських команд сезону 2020/2021 р. 2:0 – чемпіонська перемога команди з Черкащини!

Попередні чемпіони

СК "Профіспорт" 2023

ФК "УТК" 2022

ФК "УТК" 2021