Осінній сезон фестивалю «Відкриті уроки футболу»

У Шполі, на місцевому стадіоні відбувся шкільний футбольний фестиваль «Відкриті уроки футболу».

Організаторами цього проекту стали Українська асоціація футболу, благодійний фонд «Розвиток футболу України», асоціація футболу Черкаської області та громада Шполи, а учасниками цього веселого футбольного свята були учні чотирьох закладів середньої освіти м. Шпола.

Перед початком фестивалю, учасників вітали – представник міської ради Оксана Хапатько, заступник голови обласної асоціації футболу Петро Євич, начальник обласного відділення комітету з фізвиховання та спорту МОН України Антоніна Саприкіна, а також національний координатор соціальних проектів УАФ Євгеній Столітенко. 

Початок заходу розпочався з веселої розминки, яку провела тренер Оксана Приблуда. 

В подальшому діти брали участь у проходженні 12-ти спортивних станцій, під час яких виконували цікаві вправи, брали участь у іграх, інтелектуальних конкурсах, спілкувалися з психологами  та працівниками Національної поліції.  

Заступник голови ЧОАФ Петро Євич відзначив – як приємно дивитися в обличчя дітей, з яким азартом вони виконують вправи показані їм тренерами, опановуючи технічні прийоми, також і важливо, що серед учасників багато дівчаток та дітей з сімей переселенців із зони АТО.

Такі заходи є дужі важливими з точку зору популяризації та залученню дітей до занять спортом і вони мають якомога частіше проводитися. 

По завершенню фестивалю кожен учасник, а їх було понад 100 учнів, отримав пам’ятний подарунок у вигляді футболки з написом від організаторів та гарний настрій, а шкільні заклади освіти комплекти футбольних м’ячів та інвентар, необхідний для занять футболом.   

Зазначимо, що захід проведено до введення карантинних обмежень «жовтої» зони та вдруге цього року на Черкащині.

Обласна асоціація футболу висловлює вдячність місцевому координатору цього проекту Віталію Гончаренку, керівникам і вчителям (волонтерам) місцевих ліцеїв, представникам Шполянської ОТГ та керівництву футбольного клубу «ЛНЗ» за надання допомоги в організації і проведенні фестивалю.

Попередні чемпіони

СК "Профіспорт" 2023

ФК "УТК" 2022

ФК "УТК" 2021