У Києві відбулося чергове засідання Виконкому УЄФА

24 травня в київському готелі «Інтерконтиненталь» відбулося чергове засідання Виконавчого комітету УЄФА. Головував на ньому президент Європейського футбольного союзу Александер Чеферін. 

Виконком прийняв рішення щодо місць проведення фіналів єврокубків 2020 року, а також затвердив календар фінальної частини чемпіонату Європи 2020 року. Крім того, він обговорив регламент ліцензування клубів та фінансового Fair Play і регламент різних юнацьких турнірів.

Фінал Ліги чемпіонів 2020 року відбудеться на Олімпійському стадіоні в Стамбулі. Це 76-тисячна арена, де пройшов фінал Ліги чемпіонів у 2005 році. Тоді англійський «Ліверпуль» у серії пенальті переграв італійський «Мілан», за який виступав нинішній тренер збірної України Андрій Шевченко.

Виконавчий комітет УЕФА прийняв рішення, що фінал Ліги Європи у 2020 році відбудеться на стадіоні «Енерга» в польському Гданьску. На цій арені, яка вміщує 41 тисячу глядачів, домашні поєдинки проводить польська «Лехія». У 2012 році тут проходили матчі європейської першості, яку приймали Польща та Україна.

Далі Виконавчий комітет визначив місце проведення поєдинку за Суперкубок УЄФА 2020 року. Серед претендентів на організацію матчу, в якому зустрічаються переможці Ліги чемпіонів та Ліги Європи, було відразу вісім стадіонів. Однак виграла конкурентну боротьбу арена «Драгау» в Порту, яка вміщує 52 тисячі глядачів. На цій арені проводилися поєдинки чемпіонату Європи 2004 року.

На засіданні в Києві також було прийнято рішення про проведення жіночого фіналу Ліги чемпіонів 2020 року у Відні на стадіоні імені Франца Хорра.

Виконком УЄФА в Києві також затвердив розклад фінального турніру чемпіонату Європи 2020 року, який пройде у 13 містах континенту.

Його прийматимуть: Мюнхен, Баку, Рим, Копенгаген, Бухарест, Амстердам, Дублін, Більбао, Будапешт, Брюссель, Глазго, Санкт-Петербург і Лондон. Пари будуть сформовані у грудні 2019 року.

Півфінальні зустрічі та фінал відбудуться на лондонському «Уемблі».

за даними офіційного сайту ФФУ

Попередні чемпіони

СК "Профіспорт" 2023

ФК "УТК" 2022

ФК "УТК" 2021