Команди Черкащини у Всеукраїнських змаганнях

Свої перші очки в розіграшу Чемпіоната України серед аматорів втратили гравці “ЛНЗ-Лебедин”. Сталася ця подія в шостому турі змагання, у виїзній грі проти принципового суперника команди “Вікторія”. Нагадаємо, що саме представники Сумської області поступилися “лебединцям” у кубковому фіналі в червні цього року. Взяти гору над гостями миколаївським гравцям не вдалося, проте вони спромоглися зупинити переможну ходу лідера другої групи. Нічия 0:0 залишає “ЛНЗ-Лебедин” на вищий сходинці турнірної таблиці.

До речі, в середу підлеглі Василя Гречаного повинні були розпочати свій кубковий шлях серед аматорів. Але, як стало відомо, суперник чинного володаря Кубку України команда “Колос” з Асканія Нова (Херсонська область) знялася з розіграшу почесного трофею. Отже, представник Черкащини одразу потрапляє до стадії ⅛ фіналу змагання.

Матч 8 туру групи “А” Чемпіонату України серед команд другої ліги “Черкащина- Академія” проводила у Хмельницькому против аутсайдера змагання місцевого “Поділля”. Нагадаємо, що після вдалого старту, останні три гри підлеглі Олександра Кирилюка лише втрачали очки. Але цього разу чорна смуга обірвалася завдяки голам Олександра Сафонова та Андрія Сторчоуса. І це незважаючи на те, що господарі вже на 10 хвилині матчу були попереду ( м’яч на свій рахунок записав Андрій Муляр). Отже загальний рахунок 2:1 фіксує четверту перемогу в Чемпіонаті білозірських футболістів.

Попередні чемпіони

СК "Профіспорт" 2023

ФК "УТК" 2022

ФК "УТК" 2021