Збірна України у Черкасах здобуває путівку до фінальної стадії Чемпіонату Європи

Справжній подарунок до Дня міста черкащанам зробили дівчата національної збірної України. В останній ігровий день в групі 3 основного раунду Чемпіонату Європи з футзалу серед жінок команда нашої країни здобула путівку до фінальної стадії.

Перед вирішальною грою з командою Казахстана на майданчик Палацу спорту “Будівельник” вийшли збірні Білорусі та Угорщини. Нагадаємо, що перед останнім туром наша команда мала однакову кількість очок з угорською збірною – по 4. Оптимальним результатом для номінальних господарів турніру була б нічия наших головних конкуренток в боротьбі за вихід до фінального змагання. Незважаючи на опір Білорусі, угорці-таки здобули мінімальну перемогу – 4:3.

Отже, в протистоянні з Казахстаном українкам необхідно було не тільки перемагати, але й творити різницю забитих та пропущених м’ячей. І наші дівчата впоралися із цим завданням, забивши сім сухих голів у ворота суперниць!

Отже, підсумкова таблиця змагання виглядає наступним чином:

Місце

Команда

І

В

Н

П

М

О

1

Україна

3

2

1

0

15-6

7

2

Угорщина

3

2

1

0

16-11

7

3

Білорусь

3

1

0

2

13-7

3

4

Казахстан

3

0

0

3

4-23

0

Нагадаємо, що також відбірні турніри приймають Іспанія, Хорватія та Португалія. До фінальної стадії потраплять чотири переможці груп основного раунду. Перший в історії чемпіонат Європи з футзалу серед жінок відбудеться 14—17 лютого 2019 року на майданчику однієї з країн-учасниць.

Попередні чемпіони

СК "Профіспорт" 2023

ФК "УТК" 2022

ФК "УТК" 2021