Підсумки 12-го туру DEFENDA-Ліги

Завершився 12-й тур DEFENDA-Ліги. В цей ігровий день було забито 34 м’ячів, що на один м’яч більше ніж в минулому турі.

СК “Росава” на останній хвилині сенсаційно відібрала очки у Кочубіївського “Базису”, забитим м’ячем на 90+4 хвилині відзначився Ігор Кисіль (цього сезону “Базис” очків не втрачав). В середині першого тайму свій 5 м’яч в DEFENDA-Лізі забив Ігор Кострома, але вже через хвилину за порушення правил в карному майданчику, пенальті реалізував Валерій Блажко забивши свій 23 м’яч в цьому сезоні (скоротивши відстань від Вадима Чорного до одного м’ячу).
Варто відзначити що Базис грав з 44- хвилини в меншості, за друге попередження з поля вилучили Владислава Тастанкулова, але це не завадило гравцям з Базису вийти вперед, Станіслав Тарасюк зміг відзначитись на 70 хвилині. 2:2 Росава перша команда яка в цьому сезоні змогла відібрати очки у Базису. Росава в останніх двох матчах зіграє на виїзді з Жашківською громадою та в останньому турі прийматиме ФК Тальне.

В грі ФК “УТК” – ФК “Тальне” відбулась справжня гольова злива 11 м’ячів змогли побачити глядачі прямої трансляції матчу, яку можна було переглянути на нашому ютуб-каналі. В літнє міжсезоння команду з Тального покинуло одразу 14 гравців, більшість з них гравці основного складу, тому результат гри може не відображати повної картини матчу. Щодо самої гри перший тайм тепличники виграли з рахунком 3:0, за Тепличників відзначився хет-триком Віталій Зоря, дублем відзначились одразу два футболісти УТК, Анатолій Любченко та Сухраб Алієв, ще по м’ячу забили Нікіта Пуш та Сергій Новіков, у відповідь Тальне відповіли новачки команди Богдан Волошко та Владислав Федорчук гра завершилась з рахунком 9:2.

Халк цього туру приймав Жашківську громаду, в першому таймі Жашків зміг реалізувати всі свої моменти, тричі відзначався найкращий бомбардир Жашкова у цьому чемпіонаті Антон Росс та один м’яч записав на свій рахунок капітан команди Олексій Піддубний. Городище після ряду замін змогли покращити свою гру у другому таймі, що дало в результаті 2 забитих м’ячі, по разу відзначились Денис Лимар та Тарас Неїжкаша. У підсумку 2:4 і Жашків скорочує відстань від Росави до 2-х балів.

В групі “А” центральний матч туру відбувався в Золотоноші, Профіспорт приймав Карбон, вже на початку гри рахунок могли відкривати футболісти Карбону, але господарів поля врятувала стійка, а вже через декілька хвилин зумів відзначитись молодий нападник Профіспорту Ярослав Пуха. Після перерви господарі свою ігрову перевагу перетворили у ще 2 м’ячі забивали Сергій Біда та Денис Бреус. Карбон відповів у кінцівці матчу, пенальті впевнено реалізував Олександр Пантелей (який у трансферне вікно перебрався до Черкас з Тального). У підсумку 3:1 та ще 3 пункти до активу Профіспорту.

Інший представник Золотоніського району грав на виїзді у Корсунь-Шевченківському, в цій впевнену перемогу здобули футболісти “Златокрай-2017” 0:6,  хет-триком відзначився Денис Скороходов та по м’ячу відзначились Владислав Панченко, Макар Погребняк та Вадим Тенжицький.

Останній матч цього туру відбувався у Червоній Слободі, де місцева Слобода зустрічалась з Кам’янським “Олімпом”. Всі голи цього матчу відбулися в першому таймі, на швидкий гол Владислава Давиденка гравці Олімпу відповіли ударом Олександра Козубенка (м’яч від рикошету гравця Слободи опинився у воротах Євгена Кольєва),  а вже через три хвилини відзначився Антон Оганесов. В компенсований арбітром час зрівняти рахунок гри міг гравець Слободи Юрій Культенко, але футболіст не реалізував пенальті. У підсумку 1:2 і футболісти Олімпу гарантували собі участь у другому етапі Defenda-ліги чемпіонської групи.

ТУР 12

3 - 1
м. Золотоноша стадіон "Колос"

СК Профіспорт vs СК Карбон

0 - 6
м. Корсунь Шевченківський стадіон "Колос"

Урожай vs ФК Златокрай-2017

2 - 4
м. Городище стадіон "Колос"

ФК Халк vs СК Жашківська громада

9 - 2
с. Паланка "ЦРС"

ФК УТК vs ФК Тальне

1 - 2
с. Червона Слобода "Авангард"

Слобода vs Олімп

2 - 2
с. Степанці стадіон "Маракана"

СК Росава vs СК Базис

Попередні чемпіони

СК "Профіспорт" 2023

ФК "УТК" 2022

ФК "УТК" 2021