Підсумки 13-го туру DEFENDA-Ліги

В суботу завершився 13-й тур першого етапу DEFENDA-Ліги

26 серпня команди учасниці порадували 30-голами.
Найбільш видовищний та цікавий матч відбувся у Жашкові. Жашківська громада приймала сусіда по турнірній таблиці степанецьку Росаву. Від цієї гри залежала доля, хто з команд буде боротися за нагороди в Чемпіонській групі, а хто буде в групі престижу. Жашківчанам потрібна була тільки перемога, будь-який інший результат команду не влаштовував. Вже на 2 хвилині матчу Антон Росс міг відкривати рахунок, але надійно зіграв воротар Росави. А перші голи можна було побачити в середині першого тайму. Спочатку дальню передачу замкнув Ігор Кострома, а вже через 3 хвилини ударом з меж штрафного майданчику забив Антон Росс. Не пройшло й 5 хвилин, як Ігор Кострома відзначився дублем. На перерву команди пішли за рахунку 1:2. У другому таймі хід гри змінився, на 68 хвилині свій другий м’яч забив Антон Росс, а на 72 хвилині Жашківську громаду вперед вивів Євгеній Мельничук. Гра доходила до свого кінця, як на 89 хвилині Вадим Новиков зрівняв рахунок. А на останній хвилині матчу Ігор Кострома забив свій третій м’яч, реалізувавши пенальті, приніс перемогу своїй команді. Таким чином Росава та Тальне розіграють 3 та 4 місце.
СК “Карбон” здобув свою другу перемогу під керівництвом Ігоря Столовицького. Після поразки від Профіспорту, черкащани з рахунком 3:0 перемогли команду з Корсунь-Шевченківського. За Карбон двічі відзначився Вадим Солодкий та одного разу Артем Норенко.
Базис без своїх лідерів впевнено переграв Шевченків край, за Кочубіївців двічі відзначився Станіслав Тарасюк, і по одному м’ячу забили Юрій Гріщенко, Олександр Бондаренко, Сергій Янчук та новачок команди Максим Устименко. Анатолій Зозуля (Шевченків край) на 72 хвилині не реалізував пенальті. А єдиний м’яч за Звенигородську команду в цій грі зміг забити Василь Білошицький, у підсумку 6:1. Базис в піднятому настрої завершує перший етап.
Ще одна цікава гра відбулась в Кам’янці, де Олімп приймав одного з лідерів групи “А”, золотоніський Профіспорт.
Обидві команди гарантували собі участь Чемпіонській групі розігрували 3 очки, в першому колі Профіспорт переграв Олімп 4:1, ця гра відрізнялась від попередньої тим, що у складі Олімпа вийшло одразу 5 новачків, але це не завадило в середині першого тайму Вадиму Чорному продовжити свою гольову феєрію, відзначившись у ворота Олімпу. Після перерви м’яч у відповідь забив Антон Оганесов (це вже 15-й), але через 10 хвилин спочатку Владислав Сидоренко вивів гостей вперед, а через хвилину Вадим Чорний забив свій 26 м’яч у Defenda-лізі. В наступному заключному турі першого етапу Профіспорт має всі шанси піднятися на першу сходинку, для цього їм необхідно дома перемогти Слободу.
У матчі Тальне – Халк справжній супротив створила команда з Городища, але в підсумку перемогу святкували господарі поля. За Тальне забивав Назарій Краснюк та Сергій Кравченко.
В останньому матчі ігрового дня зустрічалися Златокрай-2017 з Патріотом. Тут без сенсацій, футболісти Златокраю впевнено виграли у своїх опонентів, на свій рахунок Вадим Тенжицький записав одразу 4 голи (обійшовши в таблиці бомбардирів Віталія Зорю та Антона Оганесова), також дублем відзначився новачок команди Олег Гопка та один м’яч забив Макар Погребняк. Останню гру Златокрай буде вихідний, де зможе краще підготуватися до участі в Кубку України серед аматорських команд. Патріот незважаючи на невдалий результат в цій грі, в останньому турі прийматиме Карбон.

ТУР 13

3 - 0
с. Білозір'я стадіон "Зоря"

СК Карбон vs Урожай

3 - 4
м. Жашків стадіон "Центральний"

СК Жашківська громада vs СК Росава

6 - 1
с. Кочубіївка стадіон "Базис"

СК Базис vs Шевченків край

1 - 3
м. Кам'янка стадіон "Авангард"

Олімп vs СК Профіспорт

2 - 0
м. Тальне стадіон "Центральний"

ФК Тальне vs ФК Халк

7 - 0
м. Золотоноша стадіон "Колос"

ФК Златокрай-2017 vs Патріот

Попередні чемпіони

СК "Профіспорт" 2023

ФК "УТК" 2022

ФК "УТК" 2021