Підсумки 1-го туру другого етапу

Минулої суботи відбувся довгоочікуваний 1-й тур другого етапу 4 матчі відбулося в чемпіонській групі та 3 в групі Престиж. Загалом команди забили 27 м’ячів.
В чемпіонській групі всі матчі відбувалися за рівної гри всіх суперників. 

В кам’янці місцевий Олімп приймав лідера турнірної таблиці кочубіївський “Базис”. З перших хвилин ініціатива була у господарів поля. декілька небезпечних моментів створили господарі нащо з відповіддю не забарилися гості. В середині першого тайму трапився момент в карному майданчику гостей, після довгої передачі Віталій Підвисіцький потрапив у руку захисника команди гостей, арбітр матчу пенальті в цьому епізоді не побачив. Після цього на 33-й хвилині при розіграші кутового першим зіграв Валерій Блажко забивши свій 24 м’яч в цьому сезоні. Другий тайм розпочався з атак господарів поля, але в цей день захисники Базису були на висоті. Другий м’яч в цій грі забив Владислав Тастанкулов на 88 хвилині він виявився першим в штрафному майданчику гостей та подвоївши перевагу гостей та приніс дуже важку перемогу Базису 0:2.

Ще одна дуже цікава гра відбувалась в Паланці де УТК приймав Карбон.
Вже на 4 хвилині рахунок в грі відкрив Вадим Солодкий, після передачі з флангу точно пробивши лівий кут воріт Євгена Холіча.
Після цього навалу біля воріт Карбону влаштували гравці УТК, але до перерви рахунок на табло залишився 0:1. Після перерви УТК продовжив нагнітати біля воріт Карбону, але дуже добре в цей день діяв воротар Карбону Ярослав Магльований. На 52 хвилині за гру рукою в штрафному майданчику Карбону арбітр призначив пенальті, який впевнено реалізував Роман Потапов. Відповіли гравці Карбону на 65 хвилині, за порушення правил в штрафному майданчику УТК, пенальті реалізував Артем Кулініч. Після цього справжню навалу влаштувала команда Олександра Казанюка, що у підсумку дало свій результат, гравець який вийшов на заміну Артем Король спочатку зрівняв рахунок, а в компенсований арбітром час, ударом через себе приніс перемогу тепличникам 3:2.

В Степанцях в цей день Росава приймала Златоркай-2017.
В цій грі відбувся справжній трилер. В першому таймі при рівній боротьбі свій момент краще використали футболісти Златокрая. Вже на 3-тій хвилині Анатолій Бурлін відкрив рахунок.До перерви рахунок зустрічі не змінився. А після перерви розпочався справжній трилер. На початку другого тайму зусиллями Ігоря Костроми господарі рахунок зрівняли, команда з Золотоніського району на 55 хвилині знову вийшли вперед відзначився Дмитро Масло, а через хвилину Макар Погребняк зробив рахунок 1:3. І от коли гості відчули що гру зроблено, Ігор Кострома забив свій другий м’яч скоротивши відставання до одного м’ячу.  На 74 хвилині зусиллями Віталія Анікієнко Росава зрівняла рахунок. Златокрай такий результат не влаштовував і команда кинула усі сили вперед, що принесло результат, на 90+4 хвилині Роман Коломієць приніс перемогу гостям здобувши надважку перемогу з рахунком 3:4.

Остання гра чемпіонської групи відбувалась в Золотоноші, де Профіспорт приймав Тальне.
В цій грі було дуже багато боротьби та карток, Тальне намагався не уступати на кожному клаптику поля. А в першому таймі господарі двічі відзначилися, на 18 хвилині Віталій Малимон відкрив рахунок у цій грі, а потім Євгеній Панасенко подвоїв перевагу. В другому таймі гра перейшла під ініціативу гостей, але перенести її в забиті м’ячі в цей день гості не змогли. на 77-й хвилині у складі обох команд отримали червоні картки В’ячеслав Орел та Олександр Віслевський. Гра закінчилася з рахунком 2:0 Профіспорт продовжує переслідувати Базис де в наступному турі зустрінеться з цією командою.

В групі престижу перший тур розпочинали грою в Червоній Слободі. Команда Олександра Дяченка яка на цей момент є лідером групи зустрічалась з городищенським Халком.
Попри старання команди гостей нав’язати свою боротьбу на 15 хвилині рахунок гри відкрив Владислав Давиденко, до перерви господарі відзначились вдруге відзначився Ростислав Ясініцький, Халк під кінець першого тайму зумів відповісти один раз зробив це Денис Лимар який забиває в третій грі поспіль. Після перерви гравці Слободи ще тричі відзначились у ворота Халка на свій рахунок записали результативні дії Денис Швиденко, дубль зробив Владислав Давиденко та компенсований арбітром час відзначився Матвій Семенюк у підсумку 5:1 Слобода впевнено розпочинає другий етап.
В Корсунь-Шевченківському відбулась гра між Урожаєм та Шевченків краєм.
З перших хвилин гру під свій контроль взяли гравці зі Звенигородського району, Урожай час від часу відповідав контратаками. Але краще свої моменти реалізували гості. На 32 хвилині Святослав Яловенко відкрив рахунок. Після перерви картина не змінилась, Шевченків край продовжував тиснути, що у підсумку дало змогу, в одному з епізодів Ігор Плахотін зрізав м’яч у свої ворота, ближче до кінця матчу гості відзначились в третє, на цей раз м’яч на свій рахунок записав Богдан Гичка. Шевченків край наздоганяє Жашківську громаду.

Остання гра цієї групи відбувалась в Смілі, де місцевий Патріот приймав Жашківську громаду. Гості як і передбачалися почали більш активно біля воріт господарів. Але свої моменти гості до перерви не змогли реалізувати, найкращий бомбардир Жашківської громади декілька раз змарнував гарні нагоди відзначитись. Після перерви сміляни дещо вирівняли гру та почали відповідати своїми атаками. На 73 хвилині Вадим Гаражун вивів Патріот вперед, гравці гостей кинули всі сили, щоб відігратися на що отримали другий м’яч, забив Іван Чепурний. Жашківська громада втратила важливі очки в цій грі. Патріот після цієї перемоги закріпився на 4 місці та має хороші шанси поборотися за трійку кращих команд групи Престиж.

ТУР 1

2 - 0
м. Сміла стадіон "Юність"

Патріот vs СК Жашківська громада

0 - 3
м. Корсунь Шевченківський стадіон "Колос"

Урожай vs Шевченків край

0 - 2
м. Кам'янка стадіон "Авангард"

Олімп vs СК Базис

3 - 4
с. Степанці стадіон "Маракана"

СК Росава vs ФК Златокрай-2017

2 - 0
м. Золотоноша стадіон "Колос"

СК Профіспорт vs ФК Тальне

3 - 2
с. Паланка "ЦРС"

ФК УТК vs СК Карбон

5 - 1
с. Червона Слобода "Авангард"

Слобода vs ФК Халк

Попередні чемпіони

СК "Профіспорт" 2023

ФК "УТК" 2022

ФК "УТК" 2021